Trabzonlu şehit polis uğurlandı

Beyoğlu Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Hüsnü Uyan için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. İstanbul Valisi Muammer Güler tö

Trabzonlu şehit polis uğurlandı

Beyoğlu Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Hüsnü Uyan için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İstanbul Valisi Muammer Güler törende şehit polis memurunun annesine hitaben, "Sevgili anneciğim, emniyet teşkilatı ve bu büyük millet sizin acınızı paylaşıyor. Yalnız değilsiniz. Hepimiz evladımızın aziz anısını en iyi şekilde yaşatacağız" dedi.

AK Parti'nin yeni il binası giriş kapısı önünde 1 Aralık 2008 tarihinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede uzun süren tedavisinin ardından dün şehit olan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Büro Amirliği'nde görevli 28 yaşındaki polis memuru Hüsnü Uyan için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene şehit polis memurunun annesi ve kardeşlerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 1. Ordu Komutan Orgeneral Ergün Saygun ile çeşitli siyasi parti temsilcileri, yargı mensupları ve askeri erkan katıldı. Törene katılan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan törende ilk konuşmayı yapan İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Şehit polis memuru Hüsnü Uyan'ın aramızdan zamansız ayrılması ailesini ve biz silah arkadaşlarını derinden üzmüştür. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler de "Acımız büyüktür. Emniyet teşkilatı olarak buradan çok şehit evladımızı gönderdik. Gerçekten haince kurulan bir tuzak. Masumane bir şekilde görevini sürdürürken uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. İnşallah bu yaşadığımız son acı olur" diye konuştu.
Daha sonra Vali Güler şehidin annesine hitaben, "Sevgili anneciğim emniyet teşkilatı ve bu büyük millet sizin acınızı paylaşıyor. Yalnız değilsiniz. Hepimiz evladımızın aziz anısını en iyi şekilde yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise, "Şehidimizin aziz yakınlarına başta annesi ve kardeşlerine sabır temenni ediyorum. Elbetteki ateş düştüğü yeri yakar. Elbette onların acıları büyüktür. Ama bir taraftan baktığınızda da evladınız insanoğlunun yükselebileceği en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır" dedi.

Törenin ardından şehit polis memuru Hüsnü Uyan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler