Trabzon'lu Milli sporculardan açıklama

Kick boxta akla gelen ilk şey sokak dövüşüdür. Ama aslında bir spor branşı olan bu spor dalını hocalarına ve Milli sporcularımıza sorduk.Haber61 TV’nin canlı yayın konuğu olan Milli Antrenör ve sporcular, sorularımızı yanıtladı.İlk olarak söz alan Milli t

Trabzon'lu Milli sporculardan açıklama

Kick boxta akla gelen ilk şey sokak dövüşüdür. Ama aslında bir spor branşı olan bu spor dalını hocalarına ve Milli sporcularımıza sorduk.

Haber61 TV’nin canlı yayın konuğu olan Milli Antrenör ve sporcular, sorularımızı yanıtladı.

İlk olarak söz alan Milli takım antrenörü ve il temsilcisi Mustafa Durmuşoğlu şunları söyledi:

“Trabzon denince akla ilk olarak Trabzonspor geliyor. Tabi ki heryer de öncelik futboldur. Ama futbol dışında da başarıya koştuğumuz spor dalarlı mevcuttur. Nitekim Kick box. Burada yanımız iki milli sporcumuz var. Bu sporcular Türk Bayrağını göndere çekmiş Dünya’da göğsümüzü kabartmışlardır. Ancak gerekli desteği göremiyorlar. Son dört yılda futbolun dışında dövüş sporlarında da başarılı olduk. Trabzon’un bir spor markası olduğunu hep söylüyoruz. Trabzon’da futbol bir sanayi olduğundan futbolun önüne geçmek istemedik. Hem seyirci bazında hem destek bakımından futbol daha gelişmiştir. Kick box dünyada bir ekoldür. Ben 30 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Bu spor dalını tanıtımı bütçeler dahilinde yapılıyor. Bana kalırsa federasyonun bir tv kanalı olmalı. Burada sıfırdan eğitilen bir sporcunun her aşaması izletilmeli. Başarılı sprocualrımızın yayınları yapılmalı. Sporcular onure edilmeli. Ailelerde eğitim konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Ama devletimizin yasalarında milli sporcular hemen üniversiteye başlayabiliyor. Ayrıca milli sporculara bursta bağlanıyor. Bu burs çoğu çalışanın maaşına denk gelmekte aileleri de rahatlatmaktadır. ”

Milli antrenörden Durmuşoğlu'ndan sonra söz alan Milli sporcu Serhat Tevfik Şener sponsorluk konusunda iş adamlarının çok duyarlı olmadığını belirterek “Öncelikle bizim branşımız spor olduğu için ben o konudan direk başlamak istiyorum. Örnek vermek gerekirse dışarıdan bir genç geliyor salona. Onun asıl amacı kavga dövüş öğrenip dışarıda daha popüler olmak. Ama salona geldikten sonra hareketlerini izliyoruz. 1 ay geçiyor çocuk uslanıyor, 2 ay geçiyor hareketleri iyice değişiyor, 6 ay geçiyor sigara içiyorsa sigarayı bırakıyor ve 1 sene sonra bakıyorsunuz ki sigarayı alkolü bırakmış oturmasını kalkmasını öğrenmiş daha düzgün konuşan bir kişi haline gelmiş. Her alanda Trabzon oyuncu tarlası. Sadece Kick box için değil tüm spor branşları için bu aynı. Ama en önemlisi alınan sporcunun arkasında durması gerekli. Başarıya giden yolda destek çok önemli. Mesela benim mahallemden örnek vereyim. Benim sporla ilgilendiğimi duyan benim başarılarımı öğrendikten sonra çocuklarına spora yazdırmaya başladı. Her ne olursa olsun hangi branş olursa olsun spora yazdırmaları lazım. Bir diğer önemli konuda sponsorluk meselesi. Bizim iş adamlarımızın çoğu duyarlı değil. Ben kendimden konuşmak isterim. Bana en büyük desteği Sani Şener verdi ve veriyor. Her maçımda benim arkamda duran bir isim.  Yahya’dan da örnek vermek istiyorum. Bir çok Türkiye şampiyonluğu bulunan bir arkadaşım ama sponsor konusunda çok sıkıntıları var. Gerçekten bu durumu yaşayan bilir. Bizim şampiyonalarda bir çok eksiğimiz harcamamız oluyor. Biz orada ilk 3e girmeyi hedefliyoruz. Müsabakalarda yenilen anında eleniyor. Meşekatli işler bunlar: O yüzden sponsor desteğine ihtiyaç var. Sponsor odlumu, sporcuda çok rahat oluyor motivasyonu yüksek oluyor. Salon sporlarına son dönemlerde ilgi azalıyor. Bunun asıl sebebi alkol, sigara ve uyuşturucudur. Kullanım yaşı gerçekten çok indi. Ama ben kendi camiam adına umutluyum gelcekte daha iyi olacak. Başarılarım arasında Dünya 2’ciliği ve 2005-2012’de Avrupa 3‘cülüğü. Geçen sene Türkiye’de yapıldı. Ayrıca Türk Bayrağını o ringlerde gururla taşımakta ayrı bir sevinç. Gerçekten tüyleriniz orada diken diken oluyor“ ifadelerini kullandı.

dsc_0060.20130904190122.jpg

FENERBAHÇE'DEN TEKLİF GELSE GİDER MİSİN?

Son olarak söz alan Yahya Alemdağ amatör branşlar konusunda çok düşündürecek bir açıklama yaptı. Açıklamada Fenerbahçe’nin amatör branşlara verdiği öneme değinen Alemdağ, bunun çok ciddi bir konu olduğunu ve çok takdir ettiğini dile getirdi. Sunucu Aslan Kar’ın Fenerbahçe’den teklif gelse gidermisin sorusu üzerine kısa bir tebessümden sonra soruya ecvap veren Milli Sporcu Yahya Alemdağ, normalde milliyetçi biriyim. Trabzon’da doğmuş büyümüş buranın ekmeğini yemiş suyunu içmişim. Ama yeri geliyor ki Trabzonspor yenildi mi gece uyuyamıyorum. Ama şuan ki durum göz önünde bulundurursak Fenerbahçe’den teklif gelse giderim. Çünkü bu işler maddi imkansızlıklarla olacak işler değil.

dsc_0059.20130904190133.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel