| Keşfet
Bölgesel Yayın tarihi: 21 Haziran 2014 10:07

Trabzonlu kendi üretiyor!

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon’da 2000 yılı itibariyle devletin kendi imkanlarıyla yaptırdığı sera sayısı 220 cıvarında iken vatandaşın kendi imkanlarıyla kurduğu sera sayısı ise 300 bulduğu belirtildi. Devletin verdiği desteklerle seracılık sayısı

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon’da 2000 yılı itibariyle devletin kendi imkanlarıyla yaptırdığı sera sayısı 220 cıvarında iken vatandaşın kendi imkanlarıyla kurduğu sera sayısı ise 300 bulduğu belirtildi.
 
Devletin verdiği desteklerle seracılık sayısı son yıllarda artarken Trabzon’da seracılığın en yoğun yapıldığı bölge ise Akçaabat ilçesi .
 
Akçaabat ilçesinde sera sayısı son yıllarda yüzde 10 cıvarında artış göstererek bu rakam 120 bulurken bu seralarda genellikle domates, salatalık, marul ve taze soğan yetiştiriliyor.
 
Aile bütçesine önemli katkı sağlayan seracılık, devletin üreticiye verdiği destekle son yıllarda önemli bir artış yaşanırken buralardan yetişen ürünler zaman zaman ihraç bile edildiği belirtildi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!