Trabzonlu bayanlardan kınama

Trabzon Kadın Platformu üyeleri, kadın ve çocuk istismar olaylarını kınadılar. Platform dönem sözcüsü Zehra Temel, artık kolektif vicdan ve ahlakımızın devreye girmesi gerektiğini belirterek, bu kıyıma sessiz kalan anlayışa karşı kadın örgütleri olarak gü

Trabzonlu bayanlardan kınama

Trabzon Kadın Platformu üyeleri, kadın ve çocuk istismar olaylarını kınadılar. Platform dönem sözcüsü Zehra Temel, artık kolektif vicdan ve ahlakımızın devreye girmesi gerektiğini belirterek, bu kıyıma sessiz kalan anlayışa karşı kadın örgütleri olarak güç birliği içinde olduklarını söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen platform üyeleri adına basın açıklaması yapan dönem sözcüsü Zehra Temel, acımasız, vicdansız ve hasta bir erkeğin kırdığı, yok ettiği hayatların geride bıraktığı acıları her zaman içlerinde hissettiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Tecavüz edilen, tacize uğrayan kadın ve çocuklar, hatta bebekler bir ayıbın taşıyıcısı oluyorlar. Çünkü ortada bir ayıp var. Tabi bir de kayıp var. Onurun, şerefin, erdemin kaybı. Nedense ayıp da kayıp da bu mağdur gruba ait.

Büyük bir dayanışma örneği sergileyen erkek egemen toplum hiçbir zaman, 'cinsel şiddet suçtur, ayıp da kayıp da şiddete uğrayanın değil şiddet uygulayanındır' demiyor ve demiyecektir." Zehra Temel, yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Hepimizi ilgilendiren, hepimizin acısını çektiğimiz son olaylar yalnızca tecavüze uğrayanların yaşadıkları değil, diğer bir boyutunda ise suçu işleyenlerin insanlığını, kişiliğini yitirmesinin, ciddi bir hastalık yaşandığının da bir belirtisidir. Toplumda var olan, hoşumuza gitmeyen ama gözümüzü kapayarak, yok sayarak baş edemeyeceğimiz, hepimizi ilgilendiren bir gerçek yaşanmaktadır. Yaşadığımız toplum giderek vahşileşen, insanların insanlık niteliğini yitirmekte olduğu bir topluma dönüşmektedir. Artık kolektif vicdanımız ve ahlakımız devreye girmeli."

Trabzon kadın örgütleri olarak bu vahşi kıyıma sessiz kalıp üzerini örten anlayışın karşısında güç birliği içinde olduklarını belirten Zehra Temel, "Mağdurların yanında, suçluların ise davalarının takipçisiyiz. 'cinsel şiddet, taciz ve tecavüz açılımı' adı altında yeni ve radikal kanuni yaptırımlarla toplum rahatlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel