Trabzonlu Babanın Gururu

2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü alan 12 yaşındaki Trabzonlu ilköğretim okulu öğrencisi Hilal Çoşkuner, hem Türkiye hem de kendi adına çok güzel duygular yaşadığını söyledi.Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) Paris'te yaptığı toplantıda,

Trabzonlu Babanın Gururu

2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü alan 12 yaşındaki Trabzonlu ilköğretim okulu öğrencisi Hilal Çoşkuner, hem Türkiye hem de kendi adına çok güzel duygular yaşadığını söyledi.

Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) Paris'te yaptığı toplantıda, dünyanın dört bir yanından aday gösterilen sporcuların arasından 12 yaşındaki Trabzonlu ilköğretim öğrencisi Hilal Çoşkuner'in büyük ödülü alması, okulu 24 Şubat İlköğretim Okulu'nda da büyük sevinçle karşılandı.

Okul müdür yardımcısı Refik Şenel, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin böyle büyük bir ödülü almasından dolayı hem Türkiye, hem de Trabzon adına çok mutlu olduklarını ifade ederek, ''Hayat bir mücadeledir. Bu mücadelede düşen kalkanlar olacaktır. Hilal de bir mücadelede düşen arkadaşına yardım etti. Bu belki ona yarışmayı kaybettirdi ama çok önemli değerler kazandırdı. Bu ödüller onun yaşamında çok önemli yer tutacak'' dedi.
Ödül aldığını babasının telefon açmasıyla öğrendiğini söyleyen Hilal Çoşkuner ise hayatın en mutlu anlarından birini yaşadığını kaydetti.
Ödülün hem Türkiye hem de kendisi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Hilal, ''Hem ülkem hem de kendi adıma çok güzel duygular yaşıyorum'' dedi.

-''KIZIMLA GURUR DUYUYORUM''-

Baba Yılmaz Çoşkuner de kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek, böyle bir ödülü Türkiye'den birinin almasının çok önemli olduğunu söyledi.
Çoşkuner, kızına, yarışmadaki davranışının ardından çok sayıda ödül verildiğini belirten Coşkuner, bu ödüllerin kızını şımartmadığını kaydetti.
Trabzon'da geçen yıl yapılan Okullararası Kros İl Birinciliği yarışmasında, birinci olmak üzeriyken arkasındaki rakibinin düşmesi üzerine yarışı bırakıp rakibine yardım eden 12 yaşındaki Hilal Coşkuner, yarışmada dereceye girememişti.
Trabzonspor Kulübü'nün sporcusu olan 24 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner, sergilediği bu davranış nedeniyle takdir toplarken, çeşitli kurumlar tarafından da ödüllendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler