Trabzonlu avukat AKP'den aday

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte aday adayları da birbir ortaya çıkmaya başladı. Türk Kızılayı Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı olan genç avukat Muammer Birdal, İstanbul'un tarihi ilçelerinden Eyüp'te AK Parti'den belediye başkanlığı için aday adayı

Trabzonlu avukat AKP'den aday
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte aday adayları da birbir ortaya çıkmaya başladı. Türk Kızılayı Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı olan genç avukat Muammer Birdal, İstanbul'un tarihi ilçelerinden Eyüp'te AK Parti'den belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

22 Temmuz seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı olan avukat Muammer Birdal, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde Eyüp Belediye Başkan aday adayı oldu.

1977 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Birdal, ilk ve orta eğitimin Sürmene'de tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Birdal, öğrencilik yıllarında Karadeniz Hukukçular Kulübünü'nün kuruluşunda görev aldı ve çeşitli kademelerinde aktif görevlerde bulundu. 2001 yılından bu yana İstanbul Barosu bünyesinde serbest avukat olarak çalışan Birdal, iş hukuku ve çalışma hayatı ile ilgili birçok seminer ve konferanslar verdi.

Siyasi yaşamına AK Parti'nin kuruluşuyla başlayan Birdal, AK Parti'nin gençlik örgütlenmelerinin oluşturulmasında aktif görev aldı. 2004 yerel seçimlerinde SKM'lerde görev alan Birdal, bir dönemde AK Parti Eyüp İlçe Gençlik Kolları Başkan vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Biriminde Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu görevinden milletvekilliği adaylığı için ayrıldı.

Sosyal alanda birçok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk ve yöneticilik görevinde bulundu. Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği, Hukukçular Derneği ve Eyüp Kızılay Derneği üyesi olan Birdal, aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı ve Tema Vakfı gönüllüsü…

Yardımlaşmaya ve yardımlaşma kuruluşlarına büyük önem veren Birdal, Türk Kızılayı Gençlik Kolları'nın kuruluşunda aktif görev aldı. Halen Türk Kızılayı Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı olan Birdal, sosyal, kültürel, sağlık, ulaşım, alt yapı, imar, spor, turizm, gençlik alanındaki farklı projeleriyle Eyüp Belediye Başkanlığı adaylığına talip olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler