Trabzon'dan kargonuz var

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, ''Türkiye, coğrafi konumu gereği sahip olduğu avantajları kullanarak, gelecekte bölgesinin lojistik üssü olma potansiyeline fazlasıyla sahip'' dedi. Kut, Türkiye'nin bütün illerinin simgesi olan görsellerin MNG Kargo poşe

Trabzon'dan kargonuz var

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, ''Türkiye, coğrafi konumu gereği sahip olduğu avantajları kullanarak, gelecekte bölgesinin lojistik üssü olma potansiyeline fazlasıyla sahip'' dedi.

Kut, Türkiye'nin bütün illerinin simgesi olan görsellerin MNG Kargo poşet ve kolilerinin üzerinden yer alacağı projenin, ''Trabzon'dan Kargonuz Var'' ayağını Trabzon'da basın toplantısı düzenleyerek tanıttı.

MNG Kargo'nun 2003 yılında, 65 şube ve 450 personelle hizmet vermeye başladığını belirten Kut, dünya standartlarında kargo hizmetini Türkiye'de geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
MNG Kargo'nun bir dünya şirketi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Kut, ''Şirketimiz şu anda 6 bin çalışanı, 600 şubesi, 2 bin araçlık filosu ve 8 uçağıyla bin 150 yerleşim birimine hizmet veriyor. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek, uçak ve kara yolu taşıtlarının ortak operasyonu sayesinde Türkiye'nin her şehrine ve şubelerinin bulunduğu yerleşim merkezlerine 24 saatte kargo teslimi yapmaktayız'' diye konuştu.

Dünyada ve Avrupa ülkelerinde kargo pazarının, Gayri Safi Milli Hasıla'ya (GSMH) oranının yüzde 10 olduğunu kaydeden Kut, şöyle devam etti:
''Dünya ortalamasını referans aldığımızda Türkiye'de ulaştırma ve taşımacılık alanında olması gereken pazar 50 milyar dolar civarındadır. Şu an kargo, kurye ve lojistik firmalarının hizmet sunduğu pazarın organize olmuş bölümü sadece 6 milyar dolardır. Kalan 44 milyar dolarlık bölüm hizmet götürülmeyi beklemektedir. Türkiye, coğrafi konumu gereği sahip olduğu avantajları kullanarak, gelecekte bölgesinin lojistik üssü olma potansiyeline fazlasıyla sahiptir.''

-TELEVİZYON PROGRAMLARIYLA KENTLER TANITILIYOR-

MNG Kargo'nun, büyümesinin Türkiye'de üretim ve ticaret yapan kişi ve kuruluşların gelişmesiyle doğrudan ilişkili olduğunun bilinciyle, kentlerin tarihi ve turistik özellikleri, ekonomisi, kültürü ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla bir dizi projeye imza attığını anlatan Kut, şunları kaydetti:
''Kentlerimizi tanıtmak amacıyla ünlü televizyoncu Nebil Özgentürk'ün yapımcılığında bir televizyon programı hazırlayan şirketimiz, daha önce tanıttığı illerin ardından şimdi de Trabzon'un tarihi ve doğal güzelliklerini, mutfağını, horonunu, kolbastı oyununu, kültürel özelliklerini, el sanatlarını her yönüyle ele alacak. Ayrıca Trabzon için özel tasarlanan kargo poşetleri ve kolilerin üzerindeki 'Trabzon'dan kargonuz var' mesajı ise memleket hasreti çeken Trabzonluların hemşehrilerinden kargo aldıklarında özlemlerini gidermek için bir vesile oluyor.''

-20 MİLYON PLASTİK KARGO POŞETİNİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ-

Bu çalışmalarının yanı sıra MNG Kargo'nun sosyal sorumluluk projelerine de imza attığını ifade eden Kut, ''Bu projelerden biri, plastik poşetlerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasıdır. Bu proje sayesinde kargo sektörünün ayda 20 milyon olan plastik poşet tüketiminin çevreye zarar vermesi önlenecektir. Poşetlerin ekonomiye tekrar kazandırılmasıyla elde edilecek katma değer ise ihtiyaç hissedilen yerleşim merkezlerinde eğitim alanında harcanarak fırsat eşitliği sağlanacaktır'' dedi.
Genel Müdür Kut, bu projeyle poşetlerin geri dönüşümünü sağlayarak, Anadolu'da ayda iki okul yaptırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler