Trabzon'dan İhbar Gibi Rapor

TRABZON’DAN MALİYE BAKANLIĞINA İHBAR GİBİ RAPORTrabzonlu genç işadamları Haluk İSKENDER, Muammer KASAP ve Kurtuluş ALTUN’ un  ortak projesi olan TUVIUS-6  ( Türkiye Veri İşlem Üssü) ilk raporlamasını “Kentsel Risk Yönetimi”ne yaptı ve  Maliye Bakanlığını’

Trabzon'dan İhbar Gibi Rapor

TRABZON’DAN MALİYE BAKANLIĞINA İHBAR GİBİ RAPOR

Trabzonlu genç işadamları Haluk İSKENDER, Muammer KASAP ve Kurtuluş ALTUN’ un  ortak projesi olan TUVIUS-6  ( Türkiye Veri İşlem Üssü) ilk raporlamasını “Kentsel Risk Yönetimi”ne yaptı ve  Maliye Bakanlığını’da ilgilendiren bilgilere ulaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın da destek verdiği ve Trabzon’da işsizliği bitirecek proje olarak lanse edilen TUVIUS-6  aynı zamanda coğrafi bilgi sistemlerinde ve adrese dayalı raporlama sisteminde  yerli bir arama motoru olma niteliği taşıyor. Sistemde geliştirmeye gidilerek “Bu gün Türkiye’nin yarın Dünyanın” coğrafi bilgilerini tek elde toplayarak kullanıcılara  veri sunabiliriz” diyen Haluk İSKENDER “Trabzon’dan İstanbul’u mercek altına aldık” diyerek yapılan çalışmayı şöyle anlattı.

Türkiye’de konusunda uzman on altı  müşavir firmanın ortak olduğu ve aynı zamanda kurumsal bir yapısı olan “Kentsel Risk Yönetimi”  Kentsel Dönüşüm programı kapsamında bizden yani TUVIUS-6’dan İstanbul’a yönelik teknik bir araştırma istedi.  İlk olarak Şişli ilçesinden başladık ve Şişlinin veri raporlama işlemini tamamlayarak Kentsel Risk Yönetimine sunduk.

 Kentsel Risk Yönetiminin istemiş olduğu çalışmalar doğrultusunda yapmış olduğumuz analizler  sonucu;   deprem, yangın, sel gibi doğal afet riskinin yanı sıra;  Sosyal yaşamın güvenliği, köy- kent yaşam analizi, Rekabet kanunu açısından ekonomik mali tablo parametresi, vergi kaçakçılığı açısından parametreler, Kamu ruhsat gelir- gider tablosu ve  Turizm sektöründeki  parametreler  hakkında TUVIUS-6 ‘ ADR Türkiye Birimi Şişli Örneklemesi ile  ( Anında Doğru Raporlama) hepimizi şok eden bilgilere  ulaştık diyen Haluk İSKENDER sözlerini şöyle sürdürdü.

İstanbul’da normal koşullarda tespit edilemeyen ve ekonomik anlamda diğer sektörleri aynı zamanda devleti milyon tl. lik zarara uğratan, kanun dışı tanımlamayan gayrı menkul hareketlerini  özellikle 1+1 diye tanımlanan dairelerin günlük ve haftalık  kiralanma hareketlerini sayısal  verilerle raporlayarak tespit ettik.  İstanbul Şişi İlçesi için TUVIUS-6 ADR ( Anında Doğru Raporlama) sistemi ile yapılan ilk raporlamanın sayısal verileri şu şekilde sıralanıyor diyerek rakamsal verilerle Turizm Sektörünün ve genel anlamda  devletin uğradığı zararı net tespit ettik.

Buna göre 1 haziran 2013 ile 1 temmuz 2013 tarihleri arasındaki bulgulara göre  Şişli örneklemesinde;

Toplam İllegal Turizm Hizmeti verilen ünite : 926

Toplam m2:                                             68,441 m2

 Toplam Oda Sayısı:                               2.127

İstihdam kaybı:                                        2340 kişi 

Yıllık ciro kaybı:                                       30.080.308 TL

Vergi kaybı:                                              6.617.667,76TLdir

 diyen  Haluk İSKENDER;  İstanbul’un yalnızca bir semti için yapmış olduğumuz veri raporlamanın sonucundaki rakamlar böyleyse, İstanbul’un tamamının raporlamasını yaptığımızda ortaya çıkacak rakamların büyüklüğü  Türkiye’deki   herhangi  bir bakanlığa ayrılan bütçeden daha fazla olacağı kesindir .Kaba Bir Hesapla bunu İstanbul Geneline yayarsak tablo çok korkunç olur şeklinde konuştu.

Biz bunu Trabzon’da kurmuş olduğumuz TUVIUS-6 ( Türkiye Veri İşlem Üssü) ile yaptık diyen  genç işadamı Haluk İSKENDER ; Bizim konumuz çok kolay aslında. Bize bir istek gelir örneğin denir ki; şu ilin bütün gayrimenkul, turizm, sağlık ve vergi raporlamasını yapın. Biz bunu uzman ekibimiz ve beyin takımımızla anında raporlamaya başlayarak rakamlarla ortaya koyar karşı tarafa sunarız.

Çalışmalarımızı gören ve nasıl çalıştığımızı bilen kurum ve kuruluşlar, gerek özel sektör olsun gerekse kamu kurum ve kuruluşları olsun yurt içinden ve yurt dışından herhangi bir konuda bizden raporlama ister ve biz bunu sayısal verilerle doğru bir şekilde anında raporlarız. Bu bağlamda bizimle çalışmak için DO-KA-YO’ (  DOĞU KARADENİZ YATIRIM OFİSİ) nun bir isteği var ve onlarla çalışıyoruz diyerek yapılan işin boyunu gözler önüne serdi.İş yükümüz giderek artıyor diyen İskender;  iş yüküne göre eleman almayı sürdüreceğiz diyerek ileriye dönük planları hakkında bilgi verdi.

İleriye dönük çalışmalarımız var. Biz şimdilik Trabzon’dan Türkiye’yi mercek altına alıp talep edilen alanlarda veri depolaması yapıyoruz fakat  birkaç yıl sonra bunu Dünya’ ya yayarak bilişim sektöründe hizmet vermeyi hedefliyoruz. Tıpkı Google ve diğer şirketlerin yaptığı gibi. Hindistan   ve Çin’lilerin yaptığı gibi.  Çünkü Trabzon’da yapılabilecek ve devamlılığı olan  tek şey hizmet sektörüdür ve biz Trabzon’dan  Dünya’ya  hizmet edeceğiz. Bununla beraber sadece Trabzon’da değil Karadeniz’de altı ile yayacağız. Bu bölgenin kaderinin değişmesi demek. 15 bin 20 bin insanın istihdam edilmesi rüya değil diyerek  eleman alımları için CV leri almaya başladık diyerek , bizimle çalışmak isteyen arkadaşlar  CV lerini info@tuvius.com adresine mail atabilirler  dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel