Trabzon'dan çözüm önerileri

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, ''Korunma kavramını, hastalıkların oluşmasını engelleme değil sadece patriot füzeleri alımı gibi yöntemlerle sınırlayan zihniyet, aldığı tasarruf tedbirleriyle geleceğimiz olan çocukla

Trabzon'dan çözüm önerileri

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, ''Korunma kavramını, hastalıkların oluşmasını engelleme değil sadece patriot füzeleri alımı gibi yöntemlerle sınırlayan zihniyet, aldığı tasarruf tedbirleriyle geleceğimiz olan çocuklarımızın da tedavi haklarını gasp etmiştir'' dedi.


Akkaya, Trabzon'da bir otelde düzenlenen Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanlar Konseyi toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, ağız ve diş sağlığının genel sağlığa göre daha kötü olmasına karşın Hükümetin, yaptığı açıklamalarla bir kez daha ağız-diş sağlığı hizmetlerinin, toplumun ihtiyacını karşılayacak şekilde organize edilebilmesini engellediğini savundu.

Halkın, vergi ve sağlık primi ödeyerek sağlık güvencesine sahip olsa da kamu kurumlarındaki yanlış düzenlemelerin de neden olduğu yetersiz hizmete mahkum edildiğini ya da kendi maddi olanaklarıyla tedavi olmaya çalıştığını ileri süren Akkaya, ''Ekonomik kriz içinde olan halk, tedavi bedelini ödeyecek durumda değildir. Bu da hastalıkların artmasını beraberinde getirmektedir'' diye konuştu.


Ağız ve diş sağlığı ihtiyacını karşılamanın, başta muayenehaneler olmak üzere özel sağlık kuruluşlarından da hizmet alınmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Akkaya, sevk sürelerinin uzamasını da eleştirerek, şunları kaydetti:


''Hükümet temsilcileri sevk sürelerini 6 aya kadar çıkartmış, ayrıca katılım paylarını da artırarak sağlığı ulaşılmaz kılmıştır. Korunma kavramını hastalıkların oluşmasını engelleme değil sadece patriot füzeleri alımı gibi yöntemlerle sınırlayan zihniyet, aldığı tasarruf tedbirleriyle geleceğimiz olan çocuklarımızın da tedavi haklarını gasp etmiştir. IMF'nin tavsiyeleriyle birkaç kalem hareketiyle bütçeyi denkleştirdiğini zannedenler bu sayıların insan sağlığıyla ilgili olduğunu akıldan çıkarmamalıdır.''


Ağız ve diş sağlığı sorunlarını çözmede kamunun yetersiz kaldığını savunan Akkaya, ''Hazır yapılmış yatırım ve eğitilmiş insanlar var. Bunların da ağız diş sağlığı sorunlarının çözümünde devreye sokulmasını istiyoruz. İstediğimiz net olarak budur. Ağız diş sorunlarına sahip çıkmak, mümkün olduğunca asgariye indirmek, vatandaşın daha konforlu bir yaşam sürmesini sağlamak bizim görevimizdir'' dedi.

-ÇÖZÜM ÖNERİLERİ-

Hükümetin, yeni diş hekimliği fakülteleri açıp kontenjan artırarak işsizliği körüklediğini iddia eden Akkaya, ağız ve diş sağlığı sorunlarının çözümünde şu önerileri sıraladı:
''Sağlığa ayrılan bütçe artırılmalıdır. Kamu, yatırımlarını ihtiyaç olan yerlere yapmalıdır. Kamudaki diş hekimlerimizin haklarını yok eden, geleceklerini karartan uygulamalardan vazgeçilmeli, iş güvencesi sağlanmalı ve özlük hakları geliştirilmelidir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel