Trabzon'daki işsizlik oranı kaç?

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirilen 2013 yılının ilk üç aylık dönemi istihdam rakamlarını mercek altına alan İl İstihdam Kurulu Toplantısı Valilik B toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardım

Trabzon'daki işsizlik oranı kaç?
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirilen 2013 yılının ilk üç aylık dönemi istihdam rakamlarını mercek altına alan İl İstihdam Kurulu Toplantısı Valilik B toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile ilgili birim müdürleri ve STK temsilcileri de katıldı. 
 
İl İstihdam Toplantısı’nda alınan kararların iş hayatına ve toplumsal barışa katkı sağlamasını temenni eden Vali Kızılcık “2013 yılı ilk üç aylık faaliyet raporuna baktığımızda İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayımızın 21 bin 863 kişi olduğunu, kayıtlı işsizlerimizin 9 bin 76’sının bayan olduğunu görüyoruz. Yine ilk üç aylık periyotta istihdama 4 bin 181’inin erkek 2 bin 418’inin kadın olmak üzere toplam 6 bin 599 vatandaşımızın aktif işgücü programları, iş danışmanlığı ve diğer kurum hizmetlerinden faydalanmak üzere İŞKUR Müdürlüğü’ne başvurdu.
 
Yine başvuruların içerisinde toplam başvuruların yüzde 36,6’sını kadınlar oluşturuyor. Kayıtlı işsizlerin yaş grubuna göre dağılımına baktığımızda en fazla işsizin her iki grupta da hem kadın hem erkeklerde olduğu görülüyor. Bu süreçte istihdam rakamlarına baktığımızda kamuya 6 özel sektöre ise bin 671 vatandaşımızın yerleştirilmiştir. Böylece üç aylık periyotta toplam bin 677 vatandaşımız kamu ve özel sektörde istihdam edildi. Tabii yeni turizm sezonuna girmemizden dolayı ikinci üç aylık dönemde bu istihdam oranları daha çok artacaktır. Böylece işsizlik oranlarını alt noktalara çekebileceğimizi düşünüyorum. Zaten ilimizde işsizlik oranı Türkiye’nin çok altındadır.
 
Türkiye işsizlik ortalaması 10,4 iken Trabzon’daki işsizlik ortalaması yüzde 6,4 civarındadır. Dolayısıyla ilimizin işsizlik oranı Türkiye ortalamasının neredeyse yarısına yakındır. Özellikle turizm sezonunun açılması ve hizmet sektörünün daha hareketli hale gelmesiyle işsizlik oranlarımız çok daha aşağılara düşecektir. İstihdama yönelik bu toplantıda alacağımız kararlar sayesinde vatandaşımızın daha fazla istihdam edileceği bir imkan sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel