Trabzon'da yolcu artışında rekor

Trabzon'daki, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne hizmet veren Trabzon Havalimanı'nın iç hat yolcu trafiğinde en fazla artış yaşanan meydanlardan biri olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,

Trabzon'da yolcu artışında rekor

Trabzon'daki, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne hizmet veren Trabzon Havalimanı'nın iç hat yolcu trafiğinde en fazla artış yaşanan meydanlardan biri olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Havalimanı'nın 2002 yılı sonunda 339 bin olan iç hat yolcu trafiğinin, 2007 sonunda yüzde 312'lik artışla bir milyon 400 bine ulaştığı kaydedildi. Bölgenin ticaret ve turizm potansiyeli göz önüne alındığında yarın açılışı yapılacak olan Trabzon Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'nin önemli bir ihtiyacı karşılayacağı vurgulandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı törenle hizmete açılacak olan terminal binasının 6 bin 500 metrekarelik alanda kurulduğu, 28 check-in bankosu, 4 bagaj alım konveyörü, 10 bin metrekarelik otoparkı ve 100 metrekarelik apron bariyeri ile önemli bir tesis olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel