Trabzon'da yine HES tartışması

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Karaçam Beldesi'nden geçen Solaklı Deresi üzerine Hidroelektrik Santral (HES) yapımına karşı çıkan yöre sakinleri ile güvenlik güçleri yine karşı karşıya geldi. İş makinelerinin şantiye sahasına girmesine engel olmak ist

Trabzon'da yine HES tartışması

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Karaçam Beldesi'nden geçen Solaklı Deresi üzerine Hidroelektrik Santral (HES) yapımına karşı çıkan yöre sakinleri ile güvenlik güçleri yine karşı karşıya geldi. İş makinelerinin şantiye sahasına girmesine engel olmak isteyen 200 kişi ile güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Bölgede gergin bekleyiş kar yağışı altında sürüyor.

Derebaşı Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için firma yetkililerinin Bayburt yolu üzerinden şantiye sahasına iş makinelerini getirmek isteyeceğini haber alan yaklaşık 200 kişi ile onlara destek veren Trabzon Öğrenci Halkevleri Platformu ve Karadeniz İsyandadır Platformu üyesi grup, Solaklı Vadisi'nde toplandı. Şantiye sahasına getirilmek istenen makinelerin yanına gitmeye çalışan grubun yolu Jandarma ve Çevik Kuvvet ekiplerince kesildi. Bu sırada köylüler ile jandarma arasında tartışma yaşandı. Köylüler de bunun üzerine yola çızgi çekti ve iş makinelerinin buradan geçmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek beklemeye başladı. Jandarma ekipleri de iş makinelerinin önünde adeta duvar ördü.

GERGİN BEKLEYİŞ KAR YAĞIŞI ALTINDA SÜRÜYOR

Bu arada bölgede kar yağışı da başladı. Gergin bekleyiş sırasında çevreden topladıkları odunları yakarak ısınmaya çalışan gruptan bazıları da kemençe eşliğinde horon tepti. Bu sırada bölgeye gelen bir postacı, şantiye bölgesinde santral yapımına karşı çıktıkları için Eylül ayında yaşanan olaylar nedeniyle haklarında dava açılan kişilerin mahkeme celplerini getirdi.

2'Sİ ASKER 7 KİŞİ HAFİF YARALANMIŞTI

İlk olay 22 Eylül'de, yapımcı firmanın Derebaşı mevkisine gece gizlice iş makinesi getirdiğinin duyulması üzerine başladı. Tepki gösteren çevre sakinleri, şantiyenin kurulacağı alana giderken jandarma ekiplerinin kurduğu barikatla karşılaşınca önce taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüdü ve barikatı geçerek şantiye sahasına yürümek isteyen köylüler ile jandarma güçleri ve santralin yapımına destek veren bazı köy sakinleri arasında arbedeye dönüştü. Olaylar sırasında 2'si asker 7 kişi hafif yaralandı. Olayın ardından da 6 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler