Trabzon'da Yıkım Tepkisi

Trabzon'un 1. Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde, 10 yıl önce yaptırdığı evinin bahçe duvarı Trabzon Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından imara uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılmak istenmesi bina sahibinin tepkisine neden oldu.1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Sö

Trabzon'da Yıkım Tepkisi

Trabzon'un 1. Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde, 10 yıl önce yaptırdığı evinin bahçe duvarı Trabzon Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından imara uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılmak istenmesi bina sahibinin tepkisine neden oldu.

1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Sönmez Sokak'da 10 yıl önce yaptırdığı 4 katlı binanın etrafını 10 bin YTL masraf yaparak duvar yaptıran ve dönemin belediye görevlilerinden yapı kullanma ruhsatı alan Muhammet Kum, kendisine gönderilen yıkım kararı ile şok oldu.

Verilen yıkım kararını anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Kum “Bahçe duvarını yaptığım zaman dönemin belediye görevlileri bana teşekkür ederek örnek bir duvar yaptığım ve mahalleyi güzelleştirdiğim gerekçesiyle teşekkür etmişlerdi. Şimdi ise belediye yetkilileri elime bir kağıt vererek 'Burayı yıkacağız' diyorlar. Buna mantığım ve aklım almıyor. Oysaki zamanında bütün yasal yükümlülüklerimi yerine getirerek yapı kullanma ruhsatı almıştım” dedi.

Yıkım kararının kendilerine tebliği edilmesinin ardından belediyenin hemen yıkım ekibini gönderdiğini belirten Kum, “Yıkım kararı elimize ulaşır ulaşmaz belediye ekipleri buraya geldi. Bize hiçbir yasal hak tanımadan burayı yıkmak istiyorlar. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmeli, aynı mahallede böyle onlarca duvar var ama bizimkisi yıkılmak isteniyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel