Trabzon'da Yerel Yönetimler

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta, Köydes projesinin doğu bölgelerinde 5 yıl daha devam etmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon'da Yerel Yönetimler

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta, Köydes projesinin doğu bölgelerinde 5 yıl daha devam etmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları, Trabzon Valiliği A toplantı salonunda yapılan toplantıyla başladı. Toplantının açılışında konuşan AK Partili Meclis Başkanı Muhammet Balta, 22 Temmuz'da yapılan genel seçimde Trabzon'da oy kullanma oranının yüzde 80'lere ulaşmasını demokrasinin bir zaferi olarak nitelendirdi. Özellikle kırsal kesimde sandık başına gitme oranındaki yüksekliğe dikkat çeken Balta, Bu tablo Trabzon kırsalında yaşayan vatandaşlarımızın demokratik haklarına ne denli sahip çıktıklarının önemli bir göstergesidir dedi.

Yeni kurulacak kabinede Trabzon'un icracı bir bakanlıkla temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Balta, bu konudaki takdirin Başbakan Erdoğan'da olduğunu söyledi.
Köydes projelerinin 2008 yılında sona ereceğini hatırlatan ve bu projelerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ne özel olarak 5 yıl daha devam etmesi doğrultusunda talepleri bulunduğunu dile getiren Balta, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin bilinen bazı özellikleri nedeniyle Köydes projesinin bölgede 5 yıl daha devam etmesinden yanayız. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Niye devam etmeli? diye sorulduğunda, elimizdeki veriler ve rakamlar, Köydes projesiyle Batı Anadolu'da sorun kalmadığını ortaya koyuyor. Ancak bizde sorunlar hala devam ediyor. Bu açıdan Köydes projesi bölgemize özel olarak 5 yıl daha devam etmeli şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra bazı dosyalar ilgili komisyonlara havale edildi. İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 5 gün süreceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel