Trabzon'da yeni bir uygulama

Trabzon Belediyesi yeni başlattığı bir uygulama ile artık bundan sonra bozulan asfaltın üstüne yeni asfalt dökmeyecek. Belediyede kullanılmaya başlanan Freze adlı asfalt kesme, temizleme ve yükleme makinesi ile bozulan asfalt kesilerek temizlendikten sonr

Trabzon'da yeni bir uygulama
Trabzon Belediyesi yeni başlattığı bir uygulama ile artık bundan sonra bozulan asfaltın üstüne yeni asfalt dökmeyecek. Belediyede kullanılmaya başlanan Freze adlı asfalt kesme, temizleme ve yükleme makinesi ile bozulan asfalt kesilerek temizlendikten sonra yeniden asfaltlanıyor. Sökülen asfalt belediye asfalt tesislerinde yapılan geri dönüşüm ile tekrar kullanılabiliyor. Böylece yeni dökülen asfalt daha sağlam ve dayanıklı olurken aynı zamanda maddi olarak da tasarruf yapılıyor.

Trabzon Belediyesi bu uygulamayı ilk kez Kalkınma Mahallesinde yaptı. Son zamanlarda yağan aşırı yağmurlardan sonra asfaltı bozulan Kalkınma Mahallesi Farabi Caddesinin asfalt kesilip alındıktan sonra yerine yeniden sıcak asfalt döküldü.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, başlattıkları yeni uygulama ile artık bundan sonra asfaltın üzerine asfalt dökmeyeceklerini kaydederek, “Cadde ve sokaklarda asfaltı bozulan yerleri asfalt kesme makinesi ile kesip temizledikten sonra yeniden asfalt döküyoruz. Bu uygulama ile döktüğümüz asfalt daha kalıcı ve sağlam oluyor. Son yağan yağmurlardan sonra kent genelinde asfaltı bozulan yerleri yeniden asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Kalkınma Mahallesi Farabi Caddesi'nde asfaltı bozulan kısımların asfaltını söküp yeniden asfaltladık. Bu uygulama ile birlikte freze adlı kesme, temizleme ve yükleme aracıyla birlikte söktüğümüz asfaltı belediyemiz asfalt şantiyesinde geri dönüşüm yöntemiyle tekrar kullanabiliyoruz. Bundan sonra yapılacak asfalt tamiratlarında bu tekniği uygulayacağız”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel