Trabzon'da umuda açılan tünel Jandarmaya çıktı

Define avcılarının altın bulma hayali nedeni ile kazdıkları 50 metrelik tüneli devriye atan jandarma ekipleri tespit etti.Trabzon Merkez Çamoba köyünde devriye atan jandarma ekipleri şüpheli gördükleri kuyunun başına geldiklerinde ilginç manzara ile karşı

Trabzon'da umuda açılan tünel Jandarmaya çıktı

Define avcılarının altın bulma hayali nedeni ile kazdıkları 50 metrelik tüneli devriye atan jandarma ekipleri tespit etti.

Trabzon Merkez Çamoba köyünde devriye atan jandarma ekipleri şüpheli gördükleri kuyunun başına geldiklerinde ilginç manzara ile karşılaştılar. Tünelin içerisinde inceleme yapan ekipler tünelin 2 metre yüksekliğinde ve 50 metre derinliğinde olduğunu tespit ettiler.  Bölgede akan bir derenin şelalesinin yan tarafından açılan tünelin ucu bölgede bulunan Polita Kilisesini altında çıkınca jandarma ekipleri yapmış olduğu incelemeyi derinleştirdi. Tünel içerisinde toprakları dışarı çıkaracak düzenekli kova ve  tüneli kazmakta kullanılan 4 adet hilti ele geçirildi.

TÜNELDEN AVCILAR ÇIKTI

Ortahisar İlçe Jandarma ekipleri tünelin başında bekleyerek kimin kazdığını tespit etmek istediği sırada olay yerine Ali T. (55) İle Mehmet Y.(50) geldiğini fark edince iki şahısı tünel başında göz altına altılar. Karakola getirilen şahıslar tüneli 5 kişi kazdıklarını itraf ettiler.  Şahıslar 20 metre ilerledikten sonra 30 metre derinliğe inile bilen tünelde rahat çalışa bilmeleri için ray ve merdivenler yapıldığı jet fanı olarak bilinen motor ile tünelinde havalandırıldığını ifade ettiler.

DEFİNE AVCILARININ HAYRETE DÜŞÜREN SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

DEFİNE İÇİN KAZDILAR

Tüneli kazma nedenlerinin bölgede bulunan Polita Kilisesinin temelinde altın aramak olduğunu tespit eden jandarma ekipleri şüphelileri adliyeye sevk ederken şahıslar arasında bulunan Ali T’nin kalbindeki sorun nedeni ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Elde edilen bilgiye göre; Ali T. bankaya olan borçları nedeni ile define arama işine girdiği jandarma ekiplerini karşısında görünce fenalaştığı ifade edildi. Jandarma olay yerine çağırdığı Müzeler Müdürlüğü yetkilileri tüneli görünce hayrete kapıldılar. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler