Trabzon'da turizm ile ilgili eğitim

Bir süre önce Uzungöl beldesinde geniş kapsamlı bir toplantı yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplantıda Uzungöl’ün sorunlarını masaya yatırmıştı. Toplantı sonunda ortaya çıkan birçok sorun içerisinde öne çıkan hizmet sektöründe çalışanların eğiti

Trabzon'da turizm ile ilgili eğitim

Bir süre önce Uzungöl beldesinde geniş kapsamlı bir toplantı yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplantıda Uzungöl’ün sorunlarını masaya yatırmıştı. Toplantı sonunda ortaya çıkan birçok sorun içerisinde öne çıkan hizmet sektöründe çalışanların eğitimi sorunuydu.

Sorunu ele alıp giderilmesi konusunda çalışma yapılmasını isteyen Vali Kızılcık’ın talimatları ve destekleriyle beldede hizmet veren işletmelerden yaklaşık otuz personel Novotel ve Zorlu Grand Otel’de uygulamalı eğitime alındı.

Bu kapsamda Zorlu Grand Otel’de düzenlenen eğitim seminerine katılan Vali Kızılcık, “Bugün belki sayı olarak çok kalabalık olmayan ama anlam bakımından son derce önemli bir projenin de startını vermiş oluyoruz” dedi.

Kürsel ısınma ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yayla ve doğa turizmi anlamında bir çekim ve cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Tabi bir turizm merkezi şehir haline gelebilmemiz için doğal güzelliklerimiz var. Bunların korunması geliştirilmesi ile beraber tanıtımından tutunuzda, tanıtım sonucunda gelecek turistlerin konaklaması da bir o kadar önem arz etmektedir. Şüphesiz gelen turistin memnun edilmesinde konaklama tesislerinin tefrişi son derece önemlidir. Burada sunulan hizmetlerin standardı da ana belirleyici unsurlardan birisi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Değişen ve gelişen dünyada turizm alanında yaşanan rekabetin gereği olarak hizmet içi eğitimlerin son derece önemli olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“2008 yılından buyana karşı karşıya kaldığımız küresel kriz bir problem olmakla beraber bölgemizi ziyaret eden iç ve dış turist anlamında önemli kayıplarımız olmadı. Bu veriler, Trabzon’umuzu bir turizm merkezi haline getirme hedefimizin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. İşletmeler sürekli gelişme ve iyileştirme çerçevesinde sunduğu hizmetlerin kalitesini arttırabilmek için kendi personelini eğitiyor. Turizm merkezi haline gelmeyi hedeflemiş bir şehirde bu hizmet içi eğitim seminerleri son derece önemli bir uygulamadır.”

Vali Kızılcık, uygulamaya koydukları turistik tesislerde çalışan personele hizmet içi eğitim verilmesi projesi ile ilgili olarak da, projeyi; Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bir turistik destinasyon haline getirilmesi ve bu çerçevede Trabzon’un bu turistik destinasyonda en önemli merkez olması için geliştirdiklerini söyledi.

Eğitime katılan turizm işletmesi çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada Vali Kızılcık, “Sizler burada gördüğünüz meslek içi eğitim sonucu bölgemize ve Uzungöl’e gelecek turistlere, bu anlamda son derce memnun kalacakları bir ortak sağlayacaksınız. Sizlere ve sizleri buraya gönderme cesaretini gösteren işletme sahiplerinize teşekkür ediyorum. Sizlere güveniyorum, inanıyorum. Trabzonlu olarak yaptığımız işin en iyisini yapacağınıza ve bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyorum” ifadelerini kulandı.

Hizmet içi semineri düzenleyen, turistlerin karşılanmasından, servis hizmetinin nasıl sunulduğuna kadar her konuda personele eğitim veren Zorlu Grand Otel yönetimine teşekkür eden Vali Kızılcık, yapılan eğitimin sonucunda bölgeye gelen turistlerin memnuniyetinin artacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından hizmet içi eğitime katılan personel, Uzungöl’e yoğun olarak Arap turistlerin geldiğini belirterek, Vali Kızılcık’tan kendilerine Arapça ve İngilizce kurs verilmesini istediler. Bunun üzerine Vali Kızılcık, bu önerinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek Uzungöl’de turistik tesislerde çalışan personele dil kursu verilmesi için gerekli yerlere talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel