Trabzon'da trafikte yeni sistem

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da yaşanan kent içi trafik sorununu çözmek için 150 gündür çalışma yaptıklarını belirterek, “732 tane esnafımız var. Hepsi kardeşimiz, evine ekmek götürüyor. Biz onların hepsinin yanındayız. Onun

Trabzon'da trafikte yeni sistem
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da yaşanan kent içi trafik sorununu çözmek için 150 gündür çalışma yaptıklarını belirterek, “732 tane esnafımız var. Hepsi kardeşimiz, evine ekmek götürüyor. Biz onların hepsinin yanındayız. Onun için onlara göre bir çözüm üretmeye çalıştık. İl Genel Meclisimizin kanaatleri bizim için çok önemli. Bizim KTÜ, Bahçeşehir Üniversitesi, Trabzon Şoförler Odası, TMMOB'un bütün şubeleri, STK'lar, Emniyet Müdürlüğü'nden görüş aldık. 150 gündür çalışıyoruz. Nihai bir noktaya ulaştık. En son Şoförler Odasına da 'bak kardeşim bunu uygulayacağız, hazır olun' dedik. Toplu taşımaya geçiyoruz. Buyurun toplu taşıma aracı alın mesleğinizi ihyaya devam edin. Biz bu adaptasyonu zamana yaymak istedik. Dediğimiz şudur; çok tartışılıyor bu konu, bütün birimlere valimize il özel idaremize nihai dosyamızı göndereceğiz” dedi.

İŞTE YENİ SİSTEM

Gümrükçüoğlu, alınan yeni kararlar doğrultusunda güzergahları da anlatarak,

 

“Uzunsokak'tan gelip özel idare binası önünden dönen dolmuşlar isterse Maraş Caddesi'nden Meydan'a dönebilecek, isterse PTT tarafına dönebilecek.

 

TEDAŞ'ın da bulunduğu Cumhuriyet Caddesi, sahilden Maraş Caddesi'ne tek yönlü olacak..

 

Maraş Caddesi'nden Meydan'a gidiş tek yön olacak.

 

Meydan'dan Cumhuriyet Caddesi kavşağına kadar geliş olmayacak.

 

Cumhuriyet Caddesi'nden çıkanlar Meydan'a dönebildiği gibi PTT tarafına da dönebilecekler.

 

Meydan'a gelen dolmuşlar Meydan'da tam giriş noktasından itibaren dönebilecekler. Boyner'in önünden dönüp Tanjant'a geçebilecekler. Veya aynı dolmuşlar tek yönlü gittikleri için Meydan'ın giriş noktasından sola dönüp Ulusoy binasının önünde yolcusunu indirip Gazipaşa Caddesi'ne girebilecekler.

 

Gazipaşa Caddesi de tamamen sahile iniş olarak tek yönlü olacak.Gazipaşa Caddesi'nden çıkış olmayacak. Oradaki Sıramağazalar tamamen tek yönlü Gazipaşa'ya doğru gelecek. Belediyenin arkasındaki Sıramağazalar Caddesi'ni bahsediyorum.

 

'Meydan'ı niye kullandırmıyorsunuz?' diyebilirsiniz, kullandırıyoruz. Hiçbir başka belediye aylar süren çalışmasını bu kadar hassasiyetle yürütemezdi. Sıra mağazalardan tek şerit olarak Otel Usta'dan gelip Gazipaşa'ya dönebiliyor. Bizim buradaki hedefimiz şudur.

 

Şu anda minibüslerin ve belediye otobüslerinin bulunduğu Meydan Parkı'nın deniz tarafındaki kısımda ne otobüs ne minibüs durmayacak. Boyner'in önünden geçen araç da Tanjant'a çıkacak. Belediyenin yanından aşağıya inemeyecek.

 

Sıramağazalar'ın oradaki ara yoldan otoparklara kadar gidilebilecek. Meydan kullanılıyor. Sadece güzergahlar yığılma olmaması için biraz değiştiriliyor. Güzergahların değişiminin hiçbir minibüsümüze parasal zararı yok.

 

Trabzon Atatürk Alanı'nın, Uzunsokak'ın Maraş Caddesi'nin ve Meydan'ın trafik sorunu için kısa vadede çözümü budur” diye konuştu.

 

4 Minibüs Birleşip 1 Otobüs Alacak:


Uzun vadede çözüm için şoförlere gerekli kolaylığı saylayacağını da kaydeden Gümrükçüoğlu, “Uzun dönemde çözümü için ise biz şoför arkadaşlara açık çek verdik. Rize Belediyesi duraklarını özelleştirmiş, bir hattan 1 milyon TL almış. Biz para da istemiyoruz. Dedik ki arkadaşlar siz bu nizama uyacaksınız. Bu nizama uyduktan sonra 20 tane minibüsü birleştirip 4 tane otobüs alın. En kar eden hatlarımı ben size vereyim. Zarar eden hatlarda ben çalışmaya devam edeyim. Trafiğin düzenlenmesinin tek çözümü budur. Trafiğin çözümünü yıl sonu itibari ile başlatmış olacağız” biçiminde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel