Trabzon'da tartışmalı okul

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yeralan okulun ne olacağı konusu tartışmaları sürerken okul ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.Trabzon’da Tabakhane Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde kalan Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin öğrenciler için yeter

Trabzon'da tartışmalı okul

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yeralan okulun ne olacağı konusu tartışmaları sürerken okul ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Trabzon’da Tabakhane Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde kalan Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin öğrenciler için yeterli durumda olmadığını iddia eden bazı veliler, okulda mutfak olmadığı, tuvaletlerin bu öğrencilere uygun olmadığını ve okulun boya ihtiyacının olduğunu ileri sürerek çocuklarını okula göndermek istemediklerini söylediler.

Orta Ağır düzeyde otizmli özel öğrencilere ilköğretim düzeyinde eğitim veren Erdoğdu Özel Eğitim ve uygulama merkezinden mezun olan öğrencilerin, Lise düzeyinde eğitim almaları için Tabakhane vadisi içerisinde bulunan ve kentsel dönüşüm sebebiyle öğrenci sayısı azalan ve kapatılan Zafer ilköğretim okulunun binasında açılan Zafer Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi ağustos ayında kuruldu.

OKUL YETERLİ DÜZEYDE Mİ?

Okulun yeterli düzeyde olmamasına rağmen eylül ayında eğitim öğretime açıldığı yönünde iddialar üzerine Haber61.net’e açıklamalarda bulunan Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi okulun kapatılmasının hemen ardından böyle bir ihtiyaç üzerine bütün kontroller ve düzenlemeler yapıldıktan sonra okul eğitime açıldı. Öğrencilerimiz okula taşıma yoluyla servislerle gelip gidiyorlar. Yemekleri özel şirket tarafından temin ediliyor. Bu hizmetler devlet tarafından karşılanıyor. Tabi ki çocuklarımızın daha iyi daha modern şartlarda eğitimlerini almasını isteriz. Ancak bu tür okulların şehir merkezinde olması gerekiyor. O nedenle hem yeri iyi hem de bu binanın atıl durumda bırakılmaması değerlendirilmesi için gerekli düzenlemelerin ardından burada eğitime başlandı. Okulun hazır olmadan eğitime açılması gibi bir durum söz konusu değildir’’ dedi.

dsc_0019.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM SONRASI OKUL NE OLACAK?

Okulun Trabzon Belediyesi ve TOKİ’nin yürüttüğü Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılıp yıkılmayacağı konusunda Milli eğitim müdürlüğü yetkilisi, görüşmelerin sürdüğünü belirterek ''henüz kesinlik kazanmış bir şey yok. Yıkılacaksa TOKİ’ye bize yeni okul yapın deriz. Çocuklarımıza daha modern, her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir okulun yapılması bizim için tabi ki daha iyi olur’’ dedi.

Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ise o bölgede yapılacak düzenlemelerin ardından okul olmaz. Bu projede de yok. Biz bu konu ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme halindeyiz. Okulun yeniden yapılması için yer bakıyoruz’’ ifadelerini kullandı.  
 

Emrah Paça / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel