Trabzon'da siyasi birlik oluştu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi bir süredir sürdürdüğü Trabzon-GAP demiryolu Platformu çalışmasının ön görüşmeleri için siyasi partilerin il teşkilatları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Öncellikle Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl

Trabzon'da siyasi birlik oluştu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi bir süredir sürdürdüğü Trabzon-GAP demiryolu Platformu çalışmasının ön görüşmeleri için siyasi partilerin il teşkilatları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Öncellikle Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığını ziyaret eden MÜSİAD kurmayları demiryolu çalışmaları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Sarı ve Başkan yardımcısı Ali Kaan tarafından ziyaret edilen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında MÜSİAD heyetini CHP Trabzon il başkanı Necip Yıldız ve CHP'li yöneticiler karşıladı. Trabzon-GAP demiryolu platformu çalışmaları hakkında bilgi veren MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı “ Haziran ayında MÜSİAD Şubeleri ile ortaya koyduğumuz demiryolu açılımı sonrasında toplumun tüm katmanlarından büyük ölçüde projeye destek gördük.

Bizlerde yönetimimizle birlikte bu projenin yalnız MÜSİAD'ın değil tüm Trabzon'un ortak bir sesle dile getirmesi gerektiğini bunun da ancak bir platform oluşturularak başarılabileceğini düşündük. Bu çerçevede ziyaretlerimiz kapsamında CHP'nin kıymetli Başkanı Sayın Necip Yıldız ve CHP il yönetimine hazırladığımız raporu da sunduk. Bizim sonuna kadar arkasında duracağımız şey ve siyasilerden arzumuz Demiryolu projesi Ne Sağ partilerin ne de sol partilerin geleceğidir, Demiryolu Projesi tüm Trabzon'un ortak geleceğidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız ise MÜSİAD'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek şu sözleri dile getirdi. Yıldız “ Demiryolu projesi gerçekten Trabzon için son derece önemli bir projedir. Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal da Trabzon ziyaretleri esnasında bu projenin gerekliliğini ortaya koymuşlardır. Bu kapsamda MÜSİAD Trabzon Şubesi'nin çalışmalarını olumlu karşılıyor ve bizde aynı fikirde demiryolu projesinin gerçekleşmesi için ortak bir ses oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Akabinde MÜSİAD kurmayları Demokratik Sol Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti. DSP İl binasında İl başkanı Av. Sibel Suiçmez tarafından karşılanan MÜSİAD heyeti Trabzon-GAP demiryolu platformu ile ilgili çalışmalarını DSP il teşkilatına sundular. DSP İl Başkanı Sibel Suiçmez “ MÜSİAD kurulduğu günden bu yana hiçbir kurumsal reklam kaygısı beklemeden Trabzon için önemli işlere imza atıyor. Demiryolu projesi de Trabzon'un geleceği için mutlaka inşa edilmesi gerekir. Bu sebeple de toplumsal bir talebin oluşması şarttır. MÜSİAD'ın bu anlamda ortaya koyduğu Trabzon-GAP demiryolu platformu çalışması yerindedir. Demokratik Sol Parti Trabzon teşkilatı olarak demiryolu çalışmaları için her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı ve Başkan yardımcısı Ali Kaan daha sonra Demokrat Parti İl Başkanlığını ziyaret ettiler. Demokrat Parti İl başkanı Ahmet Uğur Zihni ve teşkilat mensupları tarafından karşılanan MÜSİAD ekibi Trabzon-GAP demiryolu platformu hakkında bilgi verdiler. Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Uğur Zihni “ Demiryolu projesinin Trabzon için önemli olduğunu kaydederek “ Trabzon için önemli bir açılım, MÜSİAD 'ın ortaya koyduğu çalışmada gerçekten olumlu. Bizlerde demiryolu projesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

MÜSİAD kurmayları daha sonra Ak Parti İl Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret ederek Trabzon-GAP demiryolu platformu çalışmalarını il başkanı Muhammet Balta'ya ilettiler.

MÜSİAD Trabzon Şubesi'nin Trabzon-GAP demiryolu platformu çalışması ile ilgili siyasi parti ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel