Trabzon'da Şiddet Önleme merkezi açıldı

 Ailenin korunması ve Kadına Şiddetin önlenmesine yönelik olarak kurulan “KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Çamlık Mahallesi Huzurevi bitişiğinde gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan’ın eşi Emine Er

Trabzon'da Şiddet Önleme merkezi açıldı

 

Ailenin korunması ve Kadına Şiddetin önlenmesine yönelik olarak kurulan “KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
 
Çamlık Mahallesi Huzurevi bitişiğinde gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin ile Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek açılışa Ankara’dan telekonferans yöntemiyle katıldı.
 
Açılış sırasında önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayınla Rize'nin Derepazarı ilçesinde katıldığı "Her kadın üye için bir fidan dikiyoruz" kampanyası öncesi plazma televizyonunun yere konulması tartışma konusu olurken bu defa Trabzon'da yaşanan durumun aksine televizyonun masanın üzerinde olması dikkat çekti.
 
Telekonferans yöntemiyle yapılan açışta Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, eşi Sema Kızılcık ve beraberindekiler açılış kurdalesini keserken yapılan konuşmalarda söz konusu binanın 7 gün 24 saat esası ile korunan kişiler ve şiddet uygulayan kişilere yönelik verilecek olan hizmetin önemine vurgu yapıldı.
 
Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener, hizmete giren binanın çok yararlı hizmet vereceğini belirterek, "20 yıldır Trabzon'da hizmet veriyoruz. Anneler Derneği Trabzon Şubesi olarak gerçekten çok mücadele verdik. Çok çalıştık ve bugünlere geldik. Çok huzurluyum. Şimdi şiddet gören erkeklere yönelik çalışmalara başladık" dedi.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da konuyla ilgili yaptığı konuşmada şiddete uğrayanlara yönelik olarak hizmete giren binanın çok önemli bir ihtiyacını karşıladığını söyledi. Vali Kızılcık, konuşması sırasında şiddete başvuranların aramaları için uygulamaya konulan "183" nolu telefon numarası yerine"182" nolu telefonu telefuz edince uyarılar üzerine yanında eşide bulunduğu halde "Bugüne kadar mağdur olmadığım için numarayı bilmiyor olabilirim" şeklinde konuşması gülüşmelere neden oldu.
 
Vali Kızılcık, " Hayat mücadalesinde zaman zaman hem birey zaman zaman da aile olarak sorunlarla karşılaşabiliriz. Dolayısıyla bu duruma düştüğümüzde psikolojik destek almalıyız. Kendimizi boşaltabileceğimiz dostumuz olmalı. Bu durum geleneksel toplumlarda aile ilişkileri, mahalli ilişkileri, akraba ilişkileri daha kuvvetli olduğu için kolaydır. Ama modern toplumlarda herkesin hayat mücadelesi verdiği bir yerde malesef bağlar geleneksel toplumlardaki kadar kuvvetli değildir. Bu zayıf anlarda aile fertlerine psikilojik olarak destekleyecek illa şiddete maruz kalmak gerekmiyor. Psikoloğumuz olacak. Sosyoloğumuz olacak. Mağdur kişilerin problemleriyle ilgilenilecek danışmanlarımız olacak. 21 yüzyıl, sosyal dayanma bağlarının koptuğu yüzyıl. Umut ediyorum ki sadece danışmanlarla toplumsal huzuru ve kardeşliği sağlamış oluruz. Gerçekten yaşam mücadelesinde maddi manevi sorunlarla karşılaşıyoruz. Karşılaşacağımız zorluklar karşısında yardım olmaktan çekinmemeliyiz. Acaba bana deli derler mi diye düşünmemeliyiz. Hepimiz hayat mücadelemizde pskikolojik desteğe ihtiyaç duyabiliriz. İşte o anlarda burası bir telefon kadar yakın" diye konuştu.
 
Öte yandan şiddetin önlenmesi ile koruyucu tedbirlerin etkin olarak uygulanması amacıyla 11 pilot ilde açılış onayı verilen ( Ankara, Bursa, Adana,Antalya, Denizli, İstanbul, Trabzon, Mersin,Samsun, Şanlıurfa, İzmir) merkezler 7 gün-24 saat esası ile çalışmalarını yürütecek. KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri 5 ayrı birimden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler