Trabzon'da selin yaraları sarılıyor

Trabzon’da önceki gün saat 15.30 sıralarında başlayan ve başta Yomra-Araklı ilçeleri olmak üzere  Arsin ,Sürmene ve Merkez ilçelerini etkileyen şiddetli yağışlar sonucu  2 vatandaşın hayatını kaybettiği  sel ve Heyelanlarda iyileştirme çalışmaları Trabzon

Trabzon'da selin yaraları sarılıyor
Trabzon’da önceki gün saat 15.30 sıralarında başlayan ve başta Yomra-Araklı ilçeleri olmak üzere  Arsin ,Sürmene ve Merkez ilçelerini etkileyen şiddetli yağışlar sonucu  2 vatandaşın hayatını kaybettiği  sel ve Heyelanlarda iyileştirme çalışmaları Trabzon İl özel İdaresi,Trabzon Belediyesi ve İl Afet ve Acil  Durum Müdürlüğü  ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor.
 
Afetle ilgili olarak Trabzon Valiliğinde bir kriz masası kurarak sorunların çözümü için çalıştıklarını belirten , Trabzon Vali Vekili Halil İbrahim  Ertekin, beraberinde İl özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı  Nurettin Tandoğan,İl Afet ve acil Durum Müdürü  Ömer Kıratlı ve diğer yetkililerle birlikte Yomra ilçesinde afetten büyük zarar gören ve  2 vatandaşımızın kaybolduğu Taşdelen köyünde incelemelerde bulunarak vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde  bulundu.
 
Vali Vekili H. İbrahim Ertekin ve beraberindeki ekibe AK  Parti  Yomra ilçe Başkanı Eyüp Ergan'da eşlik etti.
 
Vali Vekili H.İbrahim Ertekin  yaptığı açıklamada; afet olduğu gece Yomra-Oymalıtepe-Özdil yolunda  heyelan nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 500 vatandaşı  gece geç saatlerde yolu ulaşıma açarak  kurtardıklarını söyledi. Ertekin, Yomra ilçesi Taşdelen köyündeki  afette  ne yazık ki 2 vatandaşın  hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek şöyle devam etti. ”Ölen  vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet  yakınlarına başsağlığı diliyorum.Kayıp olan hanım vatandaşımızdan  birinin cesedine ulaştıklarını diğerinin ise hala kayıp olduğunu belirterek arama ve kurtarma ekiplerimiz aralıksız olarak  hanım vatandaşımızı aramaya devam etmektedirler.İnşaallah en kısa zamanda  vatandaşımızı bulacağız.İl özel İdaresi ve Trabzon Belediyesinin ortak ekipleri afet olan ilçelerimizdeki  köy yollarını  ulaşıma açmak için  çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedirler.
Afette,Köyyolarımızın alt yapılarında meydana gelen hasarların  tespiti çalışmalarını  İl Özel idaremizin ve AFAD  müdürlüğümüzün teknik ekipleri köy köy gezerek yapıyorlar.
 
Trabzon Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu  afette belediyenin iş makinalarını seferber ederek yaraların sarılmasında çok büyük katkıları olmuştur.Ayrıca ; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yakından ilgilenerek  geçmiş olsun dileklerinde bulundular ve acil ihtiyaçlar için İl Özel İdarsine  300.000 TL ödenek çıkarttılar.Ayrıca Trabzon Valiliğince   İl özel İdaresi bütçesinden İl Encümenince afetten zararların karşılanması için de 150.000 TL ek ödenek tahsis edildi. Sn.Bakanımıza ve Trabzon Belediye Başkanımıza ve il Encümenimize Trabzon halkı adına teşekkür  ediyoruz.Kısacası devletimiz bütün imkanları ile afetzedelere yardıma koşmuştur." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel