Trabzon'da şehitlerimiz anıldı

Etkinlikler kapsamında sabah ilk olarak Vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Silahlı Kuvvetler Trabzon Şehitliği ziyaret edilerek burada çeşitli tarihlerde şehit olmuş askerler için saygı duruşunda bulun

Trabzon'da şehitlerimiz anıldı

Etkinlikler kapsamında sabah ilk olarak Vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Silahlı Kuvvetler Trabzon Şehitliği ziyaret edilerek burada çeşitli tarihlerde şehit olmuş askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Bir manga asker tarafından da saygı atışı yapıldı.


Şehitlikte yapılan anma töreninde konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, Türk milletinin bağımsızlığı için sembol olmuş Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde vatan ve millet uğruna en kutsal varlıklarını, canlarını feda eden şehitlerin minnet ve şükran duygularıyla anıldığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Aziz vatanın toprağında hür ve müreffeh olarak yaşamamızı sizlere borçlu olduğumuzu biliyoruz. Türk Milleti şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağını içerden ve dışardan gelecek her türlü tehlikeye karşı savunmaya sizler gibi milyonlarca evladıyla hazırdır. Rengini al kanımızdan alan, göklerde şanla dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız altında rahat uyuyun. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilincinde olarak, emanetinizi geleceğe ve daima yükseklere taşıyacağız. Bizler sizin hatıranız olan aziz vatanımızın üstünde, şanlı bayrağımız altında huzurla yaşarken başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarih boyunca bu topraklar için toprağa düşen sizleri, minnetle şükranla ve saygıyla anıyor, bıraktığınız emaneti sonsuza kadar koruyacağımıza ant içiyoruz. Ruhunuz şad olsun.”


Vali Okutan ve beraberindekiler daha sonra şehit mezarlarını gezerek mezarlara karanfil bıraktı. Vali Okutan, 1992 yılında asteğmen rütbesiyle görev yaparken bölücü örgütle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Coşkun Davulcu'nun annesi Türkan ve babası Remzi Davulcu ile bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında duygusal anlar yaşanırken anne Türkan Davulcu Vali Okutan'a “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

Geçen ay Irak'ın kuzeyine düzenlenen sınır ötesi harekatta şehit düşen er İbrahim Gedik'in yakınları da şehitlikte hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler