Trabzon'da "sağlıklı ailem"

“Sağlıklı Ailem Projesi” kapsamında 'Kanser ve Kanserden Korunma Yolları ile Erken Teşhis' konularında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık'ın himayelerinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Ailem” projesi

Trabzon'da "sağlıklı ailem"

“Sağlıklı Ailem Projesi” kapsamında 'Kanser ve Kanserden Korunma Yolları ile Erken Teşhis' konularında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık'ın himayelerinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Ailem” projesi kapsamında Dr. M. Yavuz İskender ve Dr. Mustafa Dereli tarafından bayanlara 'Kanser ve Kanserden Korunma Yolları ile Erken Teşhis' konularında bilgilendirme semineri verildi.

Bahçecik Mahallesi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Seminere katılan Sema Kızılcık, projenin 1 yıl süreceğini ifade etti. Bayan Kızılcık, konuşmasına şöyle sürdürdü:
“Projemizle kadınlarımızın ruh sağlığı, beslenme, çocuk sağlığı, modern doğum kontrol yöntemleri ve kadınlarımızda görülen kanserlerin tespitini ve bu konularda bilgilendirilmesini amaçlamaktayız.”

Dünyada, ülkemizde ve ilimizdeki kanser konusundaki istatistiki bilgilere de yer veren Sema Kızılcık, kanserin görülme oranlarının dünyada yüz binde 150-300 arasında, ülkemizde yüz binde 173 ve Trabzon'da yüz binde 145 olduğunu bu oranların en aza inmesi için toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin gerektiğini söyledi.

Projenin birinci aşamasında ihtiyaç duyulan mahalle ve semtlerde bu tür bilgilendirme seminerlerinin yapılacağını ikinci aşamada ise gezici sağlık ekipleri kurularak sosyal güvencesi olmayan mağdur vatandaşlarımızın sağlık taramalarından geçirilerek, kendilerine her türlü destek ve imkânı sağlanacağını belirten Sema Kızılcık, bu yöntemle tespit edilen mağdur hastalarımızın da tedavilerine yardımcı olunacağını ifade etti.

Ailenin temelini oluşturan kadınlarımıza sağlıklı, mutlu bir yaşantı ve gelecek temin edebilmek için bu tür bilinçlendirme çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini söyleyen Sema Kızılcık, projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler