Trabzon'da pide fiiyatları belli oldu!

Buna göre, Trabzon’da 750 gram susamlı ve yumurtalı pide 4 TL’den, susamsız pide ise 2.25 TL’den satışa sunulacak.Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş, Ramazan’da ekmek tüketiminin az olacağı için ekmeği 300 grama düşüreceklerini söyledi. Baş, “Biz

Trabzon'da pide fiiyatları belli oldu!

Buna göre, Trabzon’da 750 gram susamlı ve yumurtalı pide 4 TL’den, susamsız pide ise 2.25 TL’den satışa sunulacak.


Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş, Ramazan’da ekmek tüketiminin az olacağı için ekmeği 300 grama düşüreceklerini söyledi. Baş, “Biz odamızdaki arkadaşlarımızla bu konuları tartıştık. Pidede herhangi bir artışın olmayacağı kanaatine vardık. Geçen sene 3 liralık bir fiyatı vatandaş için 2 buçuk liraya indirdik. Gramajında 50 gramlık bir değişiklik yaptık. Pidede herhangi bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. 550 gram pidemiz nasip olursa Ramazan’da 2 buçuk lira olacak. 2010 yılında 350 gram ekmek 1 liraydı. Şuanda da 350 gram ekmek yine 1 TL olarak devam ediyor. 3 yıl zaman dilimi içerisinde Ramazan’da ekmek sürümünün fazla olmadığını dikkate alarak ekmekte 50 gram küçülme yönüne gittik. 350 gram ekmeğimiz nasip olursa 300 gram olacak. Yine 1 TL olarak devam edecek. Ancak bu Odamızın yapmış olduğu bir hesaplamadır. Esnaf Odaları Birliğimize sunduk. Önümüzdeki 3-5 gün içerisinde onay alacağımızı düşünüyorum” dedi.
Ramazan pidesinin 2 çeşit çıkacağını dile getiren Baş, “Ramazan pidesi 2 çeşit çıkacak. Bir de biz Trabzonlular olarak damak zevkine çok düşkünüz. Susamı bol olsun, yumurtası bol olsun isteyen vatandaşlarımız var. Bu tür vatandaşları düşünerek 750 gram pideyi de 4 TL olarak yaptık. Susamsız pide ise 25 kuruş bir fiyat farkı geriye düşerek 2 buçuk TL olan fiyatı 2.25 TL olarak yaptık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel