Trabzon'da öyküler yarışması

 Trabzon Belediyesi ve Trabzon Sanat Evi’nin birlikte organize ettiği “Trabzon Öyküleri” konulu kısa film öykü yarışması sonuçlandı. Birinciliği, “Lokman” rumuzu ile yarışmaya katılan “Hamal Kazım ile Deniz Kızı” isimli öyküyü yazan Doktor Suat Acar kazan

Trabzon'da öyküler  yarışması

 

Trabzon Belediyesi ve Trabzon Sanat Evi’nin birlikte organize ettiği “Trabzon Öyküleri” konulu kısa film öykü yarışması sonuçlandı. Birinciliği, “Lokman” rumuzu ile yarışmaya katılan “Hamal Kazım ile Deniz Kızı” isimli öyküyü yazan Doktor Suat Acar kazandı. “Trabzon Öyküleri” konulu yarışmaya 49 eser katıldı.

 

Trabzon Belediyesi ve Trabzon Sanatevi’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri konusu “Trabzon Öyküleri” olan kısa film öykü yarışması sonuçlandı.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısıyla yarışmada dereceye girenleri açıkladı.

Jüri üyeleriOsman Gökhan Bali (Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı), Aytekin Çakmakçı (Görüntü Yönetmeni), Adnan Taç (Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı), İbrahim Sağlam (Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi Başkanı), Ahmet Akyol (KTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı), Kenan Sarıalioğlu (Felsefeci-Şair), Neriman Calap (Şair), Kadri Özcan (Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanatçısı), Necati Zengin (Tiyatro Yönetmeni), İbrahim Kavzoğlu (Tiyatro Yönetmeni) ve Varol Uzlu (Sinemacı)’ ve meclis üyesi Fahrettin Aksoy ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Gümrükçüoğlu düzenledikleri bu yarışmayla bir uygarlık kenti olan Trabzon’un kültür ve sanatına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 

 “Trabzon Öyküleri” olarak seçilmesinin nedeni insana ve kente dair yaşanan duygular, sevinçler, hüzünler olarak özetlenirken, binlerce yıllık geçmişe sahip olan Trabzon’un kuşkusuz bu tarih içinde acı, tatlı ve de komik pek çok hikayeyi barındırmasından yola çıkarak belirlediklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu düşünceden yola çıkarak Trabzon’un Meydanı, Ganitası, Uzun Sokağı, Farozu, Molozu, Sotkası, Hacıkasımı, yaylaları, köyleri, dereleri ve elbette deniziyle bir film platosu andırdığı ve bu şehrin yaşayan insanlarının ise oyuncuları olduğunu gerçeğinden yola çıkarak düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımızı kutluyorum” ” diye konuştu.

 

Yapılan değerlendirme sonucunda “Lokman” rumuzu “Hamal Kazım ile Deniz Kızı” isimli öyküsü ile yarışmaya katılan Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi Doktoru Suat Açar 5.000.-TL’lik birincilik ödülünü kazandı.

 

4.000.-Tl’lik ikincilik ödülünü “Tertip” rumuzlu “Dasvidanya (Hoşca Kal)” isimli öyküsüyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acilinde görevli Doktor İsmet Eraydın, 3.000.-TL’lik üçüncülük ödülünü, “Ceylan-1” rumuzlu “Hayallerin Köprüsü” isimli öyküsüyle memur emeklisi Günen Kalfa kazandı.

 

Dereceye giren öykü sahipleri Trabzon Sanatevi’nde verilecek kısa süreli eğitim ve teknik destek ile kısa filmlerini çekecekler. Çekilecek kısa filmler yetiştirildiği takdirde 01-13 Haziran 2010 tarihleri arasında Trabzon Sanatevi’nce düzenlenecek olan 2. Sanat Günleri programı içerisinde gösterilecek ve ödül töreni yapılacaktır. Gönderilen öyküler Trabzon Belediyesi kültür yayını olarak bir kitapta toplanacak.

 

Basın toplantısının ardından Başkan Gümrükçüoğlu, jüri üyeleri ve yarışmaya katılan eser sahipleri birlikte fotoğraf çektirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel