Trabzon'da otel cinayeti

Trabzon'da  otel sahibi ortağını silahla vurarak öldüren Tolga H. 26 yıl 3 ay ağır hapis cezasına çarptırılırken, cinayete karışan diğer ortağı Abdullah Ümit Y. ise 9 yıl 7 ay ağır hapis cezasına mahkum edildi.Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen da

Trabzon'da otel cinayeti

Trabzon'da  otel sahibi ortağını silahla vurarak öldüren Tolga H. 26 yıl 3 ay ağır hapis cezasına çarptırılırken, cinayete karışan diğer ortağı Abdullah Ümit Y. ise 9 yıl 7 ay ağır hapis cezasına mahkum edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Tolga H. ile Abdullah Ümit Y. hazır bulundu. Tolga H. duruşmadaki ifadesinde pişman olduğunu belirterek “Talihsiz olaydan ötürü çok pişmanım. Amacım sadece konuşmaktı” derken, Abdullah Ümit Y. ise olaya karışmadığını ifade ederek “Benim ölene karşı hiçbir hareketim olmamıştır. Tahliyemi istiyorum” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Tolga H.'yi otel sahibi ortağı Salih Demirkıran'ı kasten öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra sanığın pişmanlığı ve mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak 25 yıl, ayrıca yasak silah bulundurmak suçunda da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 26 yıl 3 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanık Abdullah Ümit Y. hakkında ise cinayete yardım etmek suçundan 8 yıl 4 ay, yasak silah bulundurmak suçunda da 1 yıl 3 ay olmak üzere 9 yıl 7 ay ağır hapis cezasına karar verdi. Aynı olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan İ.H.'nin ise beraatine karar verdi.

Trabzon merkeze bağlı Çukurçayır beldesindeki evinin önünde 23 Haziran 2007 tarihinde otel sahibi Salih Demirkıran ile ortakları Tolga H. ve Abdullah Ümit Y. arasında, alacak verecek meselesi nedeniyle tartışma çıkmış, çıkan tartışmada Demirkıran otomobilinden inerken kurşun yağmuruna tutularak öldürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel