Trabzon'da neler yapıldı?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2012 yılında da vakıf eserlerine sahip çıkmayı sürdürdü.Konuyla ilgili bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Türkiye’deki önemli tarihi vakıf eserlerini çok süratli bir şekilde onarmaya devam ettiklerini belirterek

Trabzon'da neler yapıldı?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2012 yılında da vakıf eserlerine sahip çıkmayı sürdürdü.
Konuyla ilgili bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Türkiye’deki önemli tarihi vakıf eserlerini çok süratli bir şekilde onarmaya devam ettiklerini belirterek 2012 yılı içersinde tarihi eserlere yapılan harcamaların 3 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.


Vakıf şuuru ile çalıştıklarını ifade eden Yıldırımhan, "2005 yılından bu yana tüm bölge illerinde ecdadın mirasına sahip çıktık. O mirası günümüz insanı ile daha çok kaynaştırdık. Vakıf gelirlerini en üst seviyeye çıkarmak için çabaladık, yeni yatırımlar ve yeni kiracıları vakıflara kazandırdık. Onarım ihtiyacı olan vakıf kültür eserlerini projelendirip restorasyonlarını gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız halen devam etmektedir. 2012 yılı içersinde Sürmene Çamburnu Kuşluca Camii, Sürmene Kuleli Mahallesi Camii, Çaykara Akdoğan Köyü Camii, Bahçecik Küçük Fatih Camii, Şebinkarahisar Fatih Camii çevre düzenlemesi, Hopa Sundura Camii, Artvin merkez Orta Mahalle Cami ve müştemilatı, Gümüşhane Kelkit Büyük Camii ihaleye çıkarılmış onarımları gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca bölgede 17 eserin röleve, restorasyon projeleri ihale edilmiş, halen bu projelerin çizimi devam etmektedir. Gelirlerin artırılması için mevcut arsalar da imara uygun şekilde değerlendirilmektedir. Giresun Keşap'ta iki adet yüksek öğrenci yurdu inşaatı, Giresun merkezde katlı otopark, alışveriş alanı ve yurt inşaatları devam etmektedir. Ayrıca Giresun merkezde kat karşılığı inşaat çalışması inşaat çalışmaları devam etmektedir. 20012 yılı itibariyle yapılan çalışmalar için şu ana kadar 3 milyon TL harcama yapılmıştır.

Gayemiz Vakıflar Genel Müdürlüğü'müzün bize sağladığı imkanlarla Bölge Müdürlüğümüzün çalışmalarını en verimli ve vakıf ruhuna yakışır bir şekilde sürdürmektedir. Vakıf eserlerine sahip çıkmak ecdada, ecdadın değerlerine ve vakıf medeniyetine sahip çıkmakla eş değerdir.

Vakıf çalışanlarımız bu şuur ve anlayışla çalışmaktadır. Bu anlayış hem çalışmalarımıza bereket gelmesine hem de vakıf eserlerinin yüzünün gülmesine vesile olmaktadır. Ayıraca vakıf olarak 700 aileye gıda, 700 orta öğretim öğrencilerine burs yardımı yapmaktayız" dedi.
Trabzon Belediyesi'nin bünyesinde bulunan tarihi 8 Direkli Hamam ile Bedesten Çarşısı'nın yapılan yeni düzenleme ile artık vakıf eseri kapsamında Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesine dahil edildiği belirtildi.

TRABZON AYASOFYA MÜZESİ'NİN CAMİYE ÇEVRİLEREK İBADETE AÇILMASI SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Öte yandan bir süre önce gündeme gelen Trabzon'daki tarihi Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilerek ibadete açılması süreci sürüyor. Aysofya Müzesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı yada Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne mülkiyet devri konusunda mahkeme süreci devam ederken, konuyla ilgili mahkeme kararının önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. Mahkemeden çıkacak olan karar doğrultusunda Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilerek ibadete açılması veya müze olarak kalması ile ilgili karar verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel