Trabzon'da mükelleflere kolaylık

3 bin 100 kişinin borcunun yeniden yapılandırıldığı belirtildi. Kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen '6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' ile ilgi kanun kapsamında Trabzon Belediyesi'ne 3 bin 100 mükellef başvurarak borçlarını yeniden

Trabzon'da mükelleflere kolaylık

3 bin 100 kişinin borcunun yeniden yapılandırıldığı belirtildi. Kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen '6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' ile ilgi kanun kapsamında Trabzon Belediyesi'ne 3 bin 100 mükellef başvurarak borçlarını yeniden yapılandırdı.

Yapılandırma neticesinde bazı mükellefler borçlarını tamamen kapatırken bazı mükellefler kısa ve uzun vadeli taksitlendirme seçeneğini tercih etti. Yeniden
yapılandırma 2 bin 55 başvuru ile en çok emlak vergisinde olurken; bunu 795 ile su, 125 adet ile değer borçlar, 81 kira ve 43 başvuru ile işgal gelirlerinde yapıldı.
2 Mayıs'a kadar devam edecek borç yapılandırmasında borçlu mükelleflere büyük kolaylıklar sağlanıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ilgili kanunun 25 Şubat 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği hatırlatılarak, 2 Mayıs 2011 tarihine kadar belediyeye müracaat eden vatandaşların 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan borçlarını 6-9-12-18 eşit taksitte yeniden yapılandırabilecekleri bildirildi.

Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli olarak ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi başlatılmayacağının belirtildiği açıklamada, borçların yapılandırılması halinde hesaplanan gecikme faizi ve zamların yerine ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE-TÜFE aylık değişim oranlarının uygulanacağı belirtildi.

Borçlarını yapılandıran vatandaşlar ikişer aylık dönemlerde borçlarını ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecek. Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitli olarak kredi kartıyla da
ödenebilecek.

Taksitle yapılacak ödemelerde kanunun ilgili maddelerine göre belirlenecek tutar altı eşit taksit için 1.05, dokuz eşit taksit için 1.07, on iki eşit taksit için 1.10 ve on sekiz eşit taksit için 1.15 katsayısı ile çarpılıp bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler halinde ödenecek tutar hesaplanarak vatandaşlara sunulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel