Trabzon'da korkutan eğitim

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde, hayatını kaybeden kadınların dini kurallara uygun yıkanarak defnedilmesi amacıyla kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu açılacak.Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Buket Kayıkçı Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklama

Trabzon'da korkutan eğitim

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde, hayatını kaybeden kadınların dini kurallara uygun yıkanarak defnedilmesi amacıyla kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu açılacak.

Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Buket Kayıkçı Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açtıkları kurslarla ev hanımlarının ve işsiz kişilerin eğitimine yardımcı olduklarını, kursları başarı ile tamamlayan bazı kursiyerlerin işe girmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu yıl Kurban Bayramı öncesi açtıkları kurban kesim kursunun vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü belirten Terzi, "Yaz sezonunda Şalpazarı Kaymakamlığının da desteğinde hasta ve yaşlı bakımı kursu açtık ve bu kursta 14 kursiyeri belgelendirdik. Bunlardan 4'ü istihdam edildi. Ayrıca kuaförlük konusunda yöredeki kadınlara yönelik kurs düzenledik. Yine kadınlar için dikiş nakış ve folklor kursları düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz" dedi.

Kış sezonuna girildiğini belirten Terzi, "Kış sezonu için kalorifer ateşçiliği kursumuz var. Şalpazarı HEM olarak halkımızın ilgi ve talebi doğrultusunda kurslar açıyoruz. Kim gelirse gelsin biz her türlü eğitim imkanını, mesleki ve teknik anlamda onlara sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Terzi, Şalpazarı Müftülüğü ile yeni bir çalışma yaptıklarını, bu çalışmayla yöredeki kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu açacaklarını ifade etti.

Yörede hayatını kaybeden kadınların bir iki yaşlı kadın tarafından yıkanarak defnedildiğini, diğer kadınların ise bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığına dikkati çeken Terzi, "Müftülüğümüzle kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu düzenleyeceğiz. Şu anda ölen erkekler için cenaze yıkama işlemini müftülüklere bağlı camilerdeki imamlar yapıyor. Ölen kadınlar ise yöredeki bir iki yaşlı ya da ileri gelen kadın tarafından yıkanıyor, bu işi yapan kadınlar da hayatını kaybederse ölen kadınlarımızı dini kurallara uygun yıkayacak kimse yok" dedi.

Bu sebeple kadınlar için cenaze yıkama kursu açacaklarını, burada öncelikle kuran kurslarındaki hocalara eğitim vermeyi istediklerini söyleyen Terzi, kurs için müracaatları almaya başladıklarını dile getirdi.

Terzi, halk eğitim merkezlerinde üniversiteye hazırlık ve yüzme kursları da düzenlediklerini ifade ederek, Osmanlıca kursu ve KPSS sınavlarına hazırlık kursu açmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel