Trabzon'da kimsesiz aileye ev!

Trabzon Kimsesizler Derneği tarafından yardıma muhtaç aileye yeni ev yapıldı. Trabzon Kimsesizler Derneğince Akçaabat ilçesinin Akçakale beldesine bağlı Yeni köyde yaşayan Yılmaz ve Gülser Güneysu çiftine yapılan yeni evin anahtar teslim törenine Vali Yar

Trabzon'da kimsesiz aileye ev!

Trabzon Kimsesizler Derneği tarafından yardıma muhtaç aileye yeni ev yapıldı.

Trabzon Kimsesizler Derneğince Akçaabat ilçesinin Akçakale beldesine bağlı Yeni köyde yaşayan Yılmaz ve Gülser Güneysu çiftine yapılan yeni evin anahtar teslim törenine Vali Yardımcısı Mahmut Halhal, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk, Trabzon 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Saim Kantarcı katıldı.
Dernek Başkanı Nuray Koç, evin anahtarını 5 çocuk annesi Gülser Güneysu'ya teslim etti. Evinin anahtarını aldığı sırada gözyaşlarına hakim olamayan anne Güneysu, yardımseverlere teşekkür ederek, ''Bizi bu mağdur durumdan kurtararak ev sahibi yaptınız. Allah sizden razı olsun'' dedi.
Trabzon Vali Yardımcısı Halhal, burada yaptığı konuşmada, devletin kendilerine, vatandaşlara ve özellikle de yardıma muhtaçlara hizmet etmesi için para verdiğini belirterek, ''Biz vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Bunun için para ödüyor devlet bize. Kimsesizler Derneği ve yardımseverler böyle bir güzel yardım gerçekleştirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütü olarak Kimsesizler Derneğinin devletimize oldukça destek olduğunu belirtmek isterim. Biz kendi bildiklerimiz dışında onlardan da yardıma muhtaç insanların kimler olduğunu öğreniyoruz ve gerekeni yapıyoruz'' diye konuştu.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, sivil toplum örgütlerinin kendilerine yardımları dokunduğunu anlatarak, ''Onlar bize söylüyor biz devletin imkanlarını gerekli yerlere götürüyoruz. İnşallah böyle yardımsever insanların sayısı artar. Devletin elini uzatmadığı yer kalmamasını diliyorum'' dedi.

Kimsesizler Derneği Başkanı Nuray Koç ise bu şevk ve heyecanla daha çok yardıma muhtaç aileye yardım edeceklerini vurgulayarak, derneğin 5 yıldır 6 bin aileye yardım ulaştırdığını söyledi.
Koç, iki aileye ev yapıldığını ve eşya temin edildiğini, yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel