Trabzon'da ki mükelleflere müjde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni büyükşehir olan 14 ildeki mükelleflerin basit usulde vergilendirme hükümlerinden yararlanmaya devam edeceğini açıkladı... Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6360 sayılı On Dört İld

Trabzon'da ki mükelleflere müjde
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni büyükşehir olan 14 ildeki mükelleflerin basit usulde vergilendirme hükümlerinden yararlanmaya devam edeceğini açıkladı...
 
Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile büyükşehir olan 14 ildeki mükelleflerin vergilendirme usullerine ilişkin bilgi verdi.
 
Mehmet Şimşek, söz konusu illerdeki mükellefleri ilgilendiren Bakanlar Kurulu Kararı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığını hatırlatarak, bu kararla Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illeri ile mevcut büyükşehirlerin belediye sınırları içerisine alınan yerlerde faaliyette bulunanların, anılan yerlerin ekonomik ve sosyal özellikleri dikkate alınarak basit usulden yararlanmaya devam etmelerinin sağlandığını bildirdi.
 
Büyükşehir belediyesi sınırları içinde faaliyette bulunan her türlü emtia imalatıyla, her türlü emtia alım satımıyla, inşaatla ilgili her türlü işlerle ve motorlu taşıtların her türlü bakım ve onarım işleriyle uğraşanlar ile lokanta ve benzeri hizmet işletmeleri ile eğlence ve istirahat yerlerini işletenlerin basit usulde vergilendirme hükümlerinden yararlanamadığını anlatan Şimşek, dolayısıyla bunların gerçek usulde vergilendirildiğini kaydetti. Şimşek, bugünkü Bakanlar Kurulu Kararı ile ise anılan illerde faaliyette bulunan mükelleflerin, bu illerin büyükşehir olmasından dolayı gerçek usulde vergilendirme durumunda kalmalarının önlendiğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel