Trabzon'da kadınlar unutulmadı

Trabzon Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde” üç gün süren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.Trabzon Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Abdil

Trabzon'da kadınlar unutulmadı

Trabzon Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde” üç gün süren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Trabzon Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eşi Rukiye Öz, Trabzon Belediyesi Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz ve komisyon üyeleri, BM Kadın Dostu Kentler Koordinatörü Ege Tekinbaş, Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, Trabzon’da faaliyet gösteren Kadın STK temsilcileri ve Trabzon Belediyesi yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında Trabzon Belediyesi Eşitlik Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz, Trabzon Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetler ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sezgin Yılmaz’ın ardından söz alan Ege Tekinbaş, ‘Dünyadaki Kadın Dostu Kentlerin’ uygulamalarını anlatan bir sunum yaptı.

Sunumun ardından Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu hükümet olarak kadına yönelik şiddeti önlemek için yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

dsc_8502.20131128095429.jpg

Programın son bölümünde Trabzon’da faaliyet gösteren Kadın STK’ların Trabzon Belediyesi’nin YEEP (Yerel Eşitlik Eylem Planı) kapsamında alabileceği rolleri hakkında görüşler tartışıldı.

Toplantının ikinci günüde, ‘Gönül elçileri programı’ kapsamında eğitimini tamamlayamamış kadınların eğitime devam etmelerine yönelik ev ziyaretleri yapıldı.

Programın son gününde 30 kişiden oluşan kadın gurubuna belediye personellerinden sosyolog Ali Çelik tarafından aile içi iletişim, Valilik eşitlik biriminden sosyolog Esengül Kibar tarafından toplumsal cinsiyet eğitimi verildi. Eğitime katılanlara belgeleri Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Kadın-Erkek Eşitlik Komisyon Başkanı Sezgin Yılmaz, Belediye Meclis Başkanvekili ve Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu üyesi Nusret Onur tarafından katılımcılar belge verildi.

Sertifika töreninde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde belediye olarak üç gün süren önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Trabzon, kültürün, medeniyetin, insan sevgisi ve uygarlığın kenti. Yapılan toplantılarla ve paylaşılan bilgilerle bu kentte aile içi huzuru, insanların birbirine, saygısını ve sevgisinin daha da ön plana çıkarılması için çalışmalar yapıldı. Bu programa katılanlara ve bilgilerini bizlerle paylaşan çok değerli eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel