Trabzon'da İsrail'e suç duyurusu

Mazlumder Trabzon Şubesi yöneticileri, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırı düzenleyen İsrail'in cumhurbaşkanı ve başbakanı başta olmak üzere, saldırı emrini veren yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular. Trabzon Adliyesi önünde topla

Trabzon'da İsrail'e suç duyurusu

Mazlumder Trabzon Şubesi yöneticileri, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırı düzenleyen İsrail'in cumhurbaşkanı ve başbakanı başta olmak üzere, saldırı emrini veren yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular. 

Trabzon Adliyesi önünde toplanan yöneticiler, Türk ve Filistin bayrağı açarak önce basın açıklaması yaptı. 

Şube başkan yardımcısı Eyüp Şahin, Gazze'ye insani amaçla yardım götürmekte olan gemilere uluslararası sularda tam bir korsan zihniyetiyle saldıran İsrail askerlerinin tarihlerindeki en büyük hatalardan birini işlediğini savunarak, ''Bu hata özürle filanla telafi edilemez. Özellikle 'Mavi Marmara' gemisine ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı yapılan zulüm ve katliamlar unutulmayacaktır'' dedi. 

Savunmasız, sivil ve yaralı insanlara yapılan insanlık dışı muamelelerin cezasız kalmaması gerektiğini anlatan Şahin, ''Yakın mesafeden, 1 metreden bir insanı alnından vurmak hangi aklın, hangi dinin, hangi düşüncenin ürünüdür? Bu, siyonistlerin insanlıktan çıktığının kanıtıdır, alçaklıktır, kahpeliktir, zorbalıktır ve açıkça Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığıdır'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından Mazlumder Trabzon Şubesi yöneticileri, hazırlanan suç duyurusu dilekçesini Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. 

Suç duyurusu dilekçesinde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Meron ile gemiye saldırı emri veren diğer yetkililer hakkında, ''kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, hürriyetinden alıkoyma, işkence, mala zarar verme, deniz, demir yolu veya hava yolu ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması, haberleşmenin engellenmesi'' suçlarından soruşturma ve kamu davası açılması istendi. Dilekçede, ayrıca bu kişilerin tutuklanmasına karar verilmesi talep edildi. 
    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler