Trabzon'da İsrail'e lanet mitingi

Trabzon Meydan’da toplanan binlerce vatandaş Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra, İsrail’i lanetleyen bazı pankartlar da açtı. Mitinge, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk, AK Parti Trabzo

Trabzon'da İsrail'e lanet mitingi

Trabzon Meydan’da toplanan binlerce vatandaş Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra, İsrail’i lanetleyen bazı pankartlar da açtı. Mitinge, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Türkiye Partisi Trabzon İl Başkanı Engin Özdemir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde konuşan Trabzon Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk, “Vatan evlatlarına alçakça saldırı yapanları lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu alçaklıkların aziz milletimizi yıldıramayacağını, birlik ve bütünlüğünü bozamayacağını, demokratik hukuk devleti olma yolundaki adımlarını durduramayacağını tüm dünya bilmelidir. Yine Gazze’deki insanlık dramına yardım elini uzatmak için gönüllerini ortaya koyan, amaçları sadece ve sadece mağdura ve mazluma yardım olan sivil ve silahsız yardım gönüllülerine, uluslar arası sularda İsrail askerlerinin uyguladığı katliamcı devlet terörü sonucu insan hakları aktivistlerinin bir kısmı öldürülmüş, bir kısmı yaralanmış, insanlık dışı muameleye tabi tutularak tutuklanmıştır. Yardım gemileri ve eşyalar gasbedilmiş, Gazze’deki yaralı, aç yoksul ve yardıma muhtaç ve hasta insanlara ve çocuklara teslim edilecek yardım malzemelerine el konulmuştur. Türk ceza kanununun 8 ve 13. Maddelerinde Türk deniz ve hava araçlarında işlenen suçların Türkiye’de işlenmiş sayılacağı ve ceza takibatı gerektiği belirlenmiştir. Bu açıdan cumhuriyet savcılarının gemilere saldıran İsrail askerleri ile onlara emir verenleri, teşvik edenleri belirleyip soruşturma başlatması, Türkiye’ye geldiklerinde ise gözaltına alması, yurt dışında olanlar ile ilgili çalışma başlatılması gerekmektedir. Aziz Trabzonlular, ambargo kalkıncaya, Gazze özgürleşinceye kadar Gazze’yi ve Filistin’i unutmayın. Gazze ve Filistin’e sahip çıkın, yardımlarınızı ve desteğinizi devam ettirin. Daha yaşanabilir bir dünya temennisi ile hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

TERÖRİST DEVLET İSRAİL

Baro Başkanı Şentürk’ün ardından söz alan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Peygamber lanetine uğrayan İsrail, İsa peygamberi Romalılara gambazlayan ve dinsizlikle suçlayan İsrail, bütün batıl inançları kurgulayan ve Allah’ın lanetine hedef olan İsrail, İspanya’dan kovulan, Türkiye’nin kapısını çalan ve Filistin’de küçük bir toprak isteyen İsrail ve günümüz dünyasında ve İslam alemini yıkmak isteyen İsrail işte İsrail’in tarihi bu. 30 Mayıs’ı 31 Mayıs’a bağlayan gece hiçbir suçu olmayan Gazze’ye insanı yardım götüren insanları katleden İsrail, insanları canlarından etmiştir. Böylece terörist bir devlet yolunda olduğunu göstermiştir. Bugün sabah itibariyle aynı İsrail hiçbir soruşturma yapmadan bütün gözaltına aldıklarını serbest bırakarak ülkesinden çıkartma telaşına kapılmıştır. Ama bilinsin ki bu terörist devletin, bu yaptıkları hiçbir şekilde bu adımlarla beraber telafi edilmeyecek. Mücadelemizin millet ve ülke olarak devam edeceğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

 

Haberin geniş fotoğrafları için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel