Trabzon'da İsrail bayrağı yakıldı

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, AK Parti, CHP, BBP, Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile vatandaşlardan oluşan ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'

Trabzon'da İsrail bayrağı yakıldı

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, AK Parti, CHP, BBP, Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile vatandaşlardan oluşan ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da destek verdiği bir grup, İsrail'in Gazze'ye yardım filosundaki gemilere müdahale etmesini protesto etmek amacıyla, Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

is.jpg

 

Kadın ve çocukların da yer aldığı gruptakiler, ''İsrail'in katliamlarını unutmayacağız'', ''Zulme rıza göstermek zulümdür'' yazılı pankartlar ile Türk ve Filistin bayrakları açarak, ''Katil İsrail'' şeklinde slogan attı.

isr.jpg

 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, buradaki konuşmasında, siyonizmin, sadece, ölerek mazlumların ahını dünyaya hissettiren şehitlerin kanıyla değil, mazlumların ahıyla boğulacağını söyledi.

Türkiye'nin Osmanlı döneminde mağdur İsraillilere kucak açtığını, tarih boyunca tüm mazlumların yanında olduğunu, İsrail'in ise sadece yardıma koşan insanlara her türlü acımasızlığı ve çirkinliği gösterdiğini belirten Günnar, ''İsrail'i ve bu ülkenin babası olan ABD'yi kınıyoruz'' dedi.

isra.jpg

 

BBP Trabzon İl Başkanı Yılmaz Şen de güçlü olan devletlerin düşmanlarına yapılsa bile insani yardımlardan rahatsız olmadığını, İsrail'in ise yardım gemilerine saldırarak gücünü değil zaafını gösterdiğini belirterek, Gazze'ye yardımların süreceğini ifade etti.

unutma.jpg

 

CHP Trabzon İl Başkan Vekili Yavuz Karan da yardım gemilerine yönelik saldırının uluslararası sularda olduğunu, Türk devletinin her zaman mazlumların önderi olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, saldırının hesabının mutlaka sorulacağını kaydetti.

Diğer siyasi parti temsilcileri de İsrail'in yardım gemilerine saldırısını ve İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu terörist saldırıya tepki gösterdi.

bbb.jpg

 

MAZLUMDER Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Çınar'da, İsrail'in yardım gemilerine müdahalesini kınayarak, Türkiye'nin İsrail büyük elçisini ülkesine göndermesini, bu ülke ile yapılan tüm ikili anlaşmaların iptal edilmesini ve ürünlerinin boykot edilmesini istedi.

mmm.jpg

 

Gruptakiler daha sonra İsrail bayraklarını yakıp üzerine basarak, dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler