Trabzon'da ilginç esrar baskını

RİZE Emniyet Müdürlüğü KOM Ekipleri kaçak silahların peşine düşünce uyuşturucu şebekesine ulaştı. 2 ay süren takip sonrasında Rize, İstanbul, Mersin, Diyarbakır ve Trabzon’da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Bol miktarda esrar ve çok sayıda silah ve

Trabzon'da ilginç esrar baskını
RİZE Emniyet Müdürlüğü KOM Ekipleri kaçak silahların peşine düşünce uyuşturucu şebekesine ulaştı. 2 ay süren takip sonrasında Rize, İstanbul, Mersin, Diyarbakır ve Trabzon’da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Bol miktarda esrar ve çok sayıda silah ve mermi yakalanırken, balkonlarda saksılarda esrar yetiştirildiği ortaya çıktı. Yetiştirilen esrar maddelerinin sevkedilmek üzere limon kasalarındaki limonların içerisine zulalandığı gözlendi. Gözaltına alınan 17 kişiden 14’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 3 zanlı tutuklanarak Kalkandere Cezaevi’ne gönderildi.
 
Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rize’de üretilen kaçak silahları diğer illerde satan ve diğer illerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri Rize’de satan bir şebekeyi takibe aldı. İki ay süren takip sonrasında geçtiğimiz gün Rize, İstanbul, Mersin, Düzce, Diyarbakır ve Trabzon illerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 10 farklı adrese düzenlenen baskınlarda bin 580 gram esrar maddesi, 7 adet silah, 10 adet mermi, 142 gram bonzai, 2 adet sentetik uyuşturucu hap, 103 kök kenevir bitkisi, 100 gram Hint keneviri karışımlı esrar maddesi ele geçirildi. Yapılan aramalarda bazı adreslerdeki balkonlarda bulunan saksılarda esrar yetiştirildiği görüldü. Esrar maddelerinin sevk edilmek üzere limon kasalarının içerisindeki limonların içerisine zulalandığı anlaşıldı.
 
Uyuşturucu madde ticareti ve silah ticareti yaptığı düşünülen 17 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 17 kişiden 14’ü Rize Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından savcı talimatı ile serbest bırakıldı. Şüphelilerden S.M. (33), A.E. (25) E.Y. (48) isimli şahıslar, “Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satmak, satışa arz etmek, başkalarına vermek, sevk etmek, nakletmek, depolamak, satın almak, kabul etmek, bulundurmak, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak, izinsiz kenevir bitkisi yetiştirmek, suçundan” suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Üç şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne gönderildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel