Trabzon'da HES tepkisi sürüyor

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Akarsu köyünde HES isyanı... Akarsu Köyü Yardımlaşma Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Serkan Yıldız, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, yörede hidroelektrik santrali yapan şirketl

Trabzon'da HES tepkisi sürüyor
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Akarsu köyünde HES isyanı... Akarsu Köyü Yardımlaşma Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Serkan Yıldız, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, yörede hidroelektrik santrali yapan şirketlerin halkın sağlığıyla oynarken doğaya zarar verdiklerini dile getirdi.
Yıldız, "HES yetkilileri ne bize verdikleri sözleri yerine getiriyor ne de sağlığımızı düşünüyorlar. Devletimizin köyümüze verdiği içme suyuna kimyasal madde bulaştırıldı, doğamıza zarar veriliyor. Elektriği bize gelen hattan aldığı için köyümüz elektrik sıkıntısı çekiyor" dedi.

"Köyümüze sosyal tesis yapacaklardı; ancak bırakın sosyal tesisle köyümüzü güzelleştirmeyi, şimdi sadece zarar veriyorlar" diyen başkan Yıldız, şöyle devam etti: "Okul ve camilerde onarım çalışmaları yapacaklardı. Gelip bakan bile yok. Biz HES yetkililerinden hiçbir şey istemiyoruz, onlara sadece 'sağlığımızla oynamayın' diyoruz."
Gelişmiş ülkelerin yeşil doğa yapabilmek için trilyonlar harcadığına işaret eden Yıldız, ülkemizde ise yeşil doğayı bozmak için trilyonlar harcandığını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel