Trabzon'da hastanede eğitim

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen ve uzun süreli tedavi gören çocuklar, eğitimlerine ara vermeden hasta servislerinde öğrenimlerini sürdürüyor. Aralarında, lösemi, diyabet ve böbr

Trabzon'da hastanede eğitim

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen ve uzun süreli tedavi gören çocuklar, eğitimlerine ara vermeden hasta servislerinde öğrenimlerini sürdürüyor.

Aralarında, lösemi, diyabet ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklarından dolayı uzun süreli hastanede tedavi altında bulunan ilköğretim okulu öğrencileri hasta yataklarında derslerini ihmal etmiyor. Hastanenin özel bir bölümünde oluşturulan derslikte 3 öğretmen nezaretinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin, derslerinin yanı sıra sosyal faaliyetlerini de sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri'ne bağlı olarak yürütülen faaliyet çerçevesince öğrenim gören öğrenciler, hastanedeki ortamın okulu aratmadığını belirtirlerken, Okul Müdür Yetkilisi Öğretmen Sefahat Sever, öğrenci sayısının yatan hastaya göre değiştiğini belirtiyor. Öğrencilere bire bir ders verdiklerini belirten Sever, yerinden kalkamayan hasta çocukların bizzat yanına giderek hasta yatağında ders verdiklerini ifade ediyor.

Sever, hastaneye yatan çocukların, okuldaki derslerden kaldığı yerden devam ettirildiğini belirterek "Burada çocuklarımıza derslerini kaldığı yerden devamını sağlıyoruz. Kendileriyle etkileşim, diyalog kurarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrenci sayımız yatan hasta öğrenci sayısına göre değişiyor. 2 öğretmen arkadaşımızla birlikte çocukların eğitimini sürdürmeye çalışıyoruz. Bir okulda bulunması gereken malzemelerin çoğu burada da var. Çocuklarımız derslerde kalan zamanlarında satranç oynayıp, oyuncaklarla zaman geçirebiliyor" dedi.

Öte yandan hastanede bu uygulamanın 4 yıldır sürdüğü ve eğitimin sabah 9.00 ile 15.00 saatleri arasında yapıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel