Trabzon'da hastane trajedisi

Yolu olmayan Kaşüstü 800 yataklı Araştırma Hastanesi'ne demir taşıyan TIR'ları Yomra Belediyesi'nin greyderleri çekti. Yapımcı firma Yomra Belediyesi'ne teşekkür etti. Yapımına bir buçuk yıl önce başlanan ancak yolu olmadığı için defalarca inşaatı duran K

Trabzon'da hastane trajedisi
Yolu olmayan Kaşüstü 800 yataklı Araştırma Hastanesi'ne demir taşıyan TIR'ları Yomra Belediyesi'nin greyderleri çekti. Yapımcı firma Yomra Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yapımına bir buçuk yıl önce başlanan ancak yolu olmadığı için defalarca inşaatı duran Kaşüstü'ndeki 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin malzemeleri greyderlerin yardımıyla taşınıyor. Bu taşınma sırasında ortaya çıkan görüntü yüz yıl öncelerini hatırlatıyor. Aylık 600 ton demirin kullanıldığı hastanenin yolunun olmaması nedeniyle hastaneye demir getiren getirilen tırlar uzun süre hastaneye 2 kilometre mesafede bekletilirken demir olmaması nedeniyle de hastanenin inşaatı durmuştu. Günlerce demir olmadığı için çalışamayan hastane inşaatına Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yetişti. Hastaneye biri 30 diğeri 50 ton ağırlığında demir getiren iki ayrı tırın yolu çıkamaması nedeniyle bekletilmesinden sonra Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu belediyeye ait greyderi tırların yardımına gönderdi. Geçmişte kağnılarla yapılan taşımacılık Kaşüstü'nde greyderlerle yapılıyor.
21. yüzyılın içinde bulunduğumuz şu günlerde hastanenin yapımı için olmazsa olmaz malzeme olan demir malzemesini taşıyan tırlar hastanenin inşaat alanına çıkamayınca Yomra Belediyesi'nin greyderinin arkasına bağlanmak suretiyle inşaat alanına ulaşabildi. İnşaatın Şantiye Şefi Bedri Durmuşoğlu her ay hastanenin inşaatı için 15 ila 20 arasında tırın sadece demir taşıdığını ifade ederek, "Aylardan buyana biz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Demir bile getirilemeyen bir yolumuz var. Yomra Belediyesine yardımları için teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı demiri hastaneye çıkartamayacaktır. Demirin gelmesiyle birlikte çalışmalarımıza yeniden başlayacağız. Taki demir bitene kadar yine çalışacağız. İnşallah yolu bir an önce tamamlarlar ve bu çağdışı görüntüler ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel