Trabzon'da halkın memnuniyeti ölçülecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelinde yaklaşık 126 bin hane halkını ziyaret ederek yürütüleceği araştırmayla, vatandaşın memnuniyetini ölçecek.TÜİK Trabzon Bölge Müdürü Hakan Göregen, "Yaşam Memnuniyeti Araştırması"nın temel amacının; bireyin g

Trabzon'da halkın memnuniyeti ölçülecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelinde yaklaşık 126 bin hane halkını ziyaret ederek yürütüleceği araştırmayla, vatandaşın memnuniyetini ölçecek.

TÜİK Trabzon Bölge Müdürü Hakan Göregen, "Yaşam Memnuniyeti Araştırması"nın temel amacının; bireyin genel mutluluk algısını, toplumsal değerlerini, temel yaşam alanlarındaki (sağlık ve sosyal güvenlik, eğitim, çalışma hayatı, gelir, kişisel güvenlik ve adalet hizmetleri, kişisel gelişim, geleceğe yönelik umut) genel memnuniyetini ve bu alanlardaki kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçmek ve bu memnuniyet düzeyinin zaman içindeki değişimini takip etmek oyduğunu kaydetti.

Araştırmanın Türkiye genelinde yaklaşık 126 bin hane halkının ziyaret edilerek yürütüleceği belirten Göregen, kendi sorumluluk alanında bulunan Trabzon'da bin 696, Ordu'da bin 684, Giresun'da bin 312, Rize'de bin 92, Artvin'de 800 ve Gümüşhane'de 792 olmak üzere rastgele seçilen toplam 7 bin 376 hane bulunan 18 ve üzeri yaştaki fertlerle anket yapılacağını ifade etti.

Anketin objektif ve algısal sorulardan oluştuğu bilgisini veren Göregen, "Bireyin bir durum ve olay karşısında sübjektif algısını ölçmeye yönelik algı soruları ile cevaplayıcının anlık değerlendirmesine göre vereceği cevabın öğrenilmesi amaçlanmaktadır. TÜİK personeli tarafından, beraberlerinde getirdikleri taşınabilir bilgisayarlar ile yapılacak anketle toplanan bilgiler Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca gizli kalacak olup, istatistik üretimi dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacak, açıklanmayacak ve ispat aracı yapılmayacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler