Trabzon'da fındık işkencesi!

FİSKOBİRLİK'e ait Trabzon merkez Çimenli'deki fındık alım depoları önüne sabah erken saatlerde gelen üreticiler hayal kırıklığı yaşadı. FİSKOBİRLİK görevlileri tarafından ürünün rutubet ve randıman düşüklüğü gerekçesiyle geri çevrilmesi karşısında üretici

Trabzon'da fındık işkencesi!
FİSKOBİRLİK'e ait Trabzon merkez Çimenli'deki fındık alım depoları önüne sabah erken saatlerde gelen üreticiler hayal kırıklığı yaşadı. FİSKOBİRLİK görevlileri tarafından ürünün rutubet ve randıman düşüklüğü gerekçesiyle geri çevrilmesi karşısında üreticiler şaşkına döndü. Satmaya getirdikleri fındıkları yeniden araçlara yükleyerek geri götüren üreticiler alımlarda uygulanan yönteme tepki gösterdi.

İŞKENCEDEN BETER
Fındığını FİSKOBİRLİK'e vermek için bekleyen üreticilerden Temel Çakır, yüzde 5 rutubet gerekçesiyle fındığın alınmadığını belirterek "Fındıkta rutubet olduğu gerekçesiyle randımanına bile bakmadılar. Ben 60 yaşındayım ve yıllardır FİSKOBİRLİK'e fındık veririm. Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Böyle bir uygulama daha önce görmedim. Bu bize işkenceden başka bir şey değil. Fındığı geri götüreceğim ve tüccara vereceğim.

Yaptığımız masrafları çıkarabilirsek iyi" dedi.
Bir başka üretici Mensur Öztürk ise 38-39 randıman gerekçesiyle fındığının alınmadığını belirterek şöyle konuştu: "Birinci radardan geçtim ama ikinci radara takıldım. Benim gibi sabah erken saatlerde gelen vatandaşların fındıkları da alınmadı. Hepsi yükleyip fındıklarını geri götürdü. Yanımda benzin olsa bunu burada yakardım. Türkiye görsün diye ama yok. Fındığı eve götüreceğim ve ne yapacağıma sonra karar vereceğim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel