Trabzon'da fetva hattına yoğun ilgi

Fetva hattına en fazla soru 'İmsak vakti', orucun başlangıcı ve "yeme içmeyi ne zaman bırakalım" konularında geliyor.Ramazan öncesi günde ortalama 80-90 kişinin aradığı fetva hattına Ramazan'la birlikte günde yaklaşık 150 kişinin aradığını belirten zaman

Trabzon'da fetva hattına yoğun ilgi

Fetva hattına en fazla soru 'İmsak vakti', orucun başlangıcı ve "yeme içmeyi ne zaman bırakalım" konularında geliyor.

Ramazan öncesi günde ortalama 80-90 kişinin aradığı fetva hattına Ramazan'la birlikte günde yaklaşık 150 kişinin aradığını belirten zaman Trabzon İl Müftülüğü merkez vaizlerinden Mehmet Ali Topal, Ramazan’da genellikle “imsak ne zaman başlar” sorusunun çok sorulduğunu belirterek diğer soruların genellikle orucun bozulmasıyla alakalı olduğunu söyledi.

Ramazanın 1 ve 2. gününde çok yoğun sorular geldiğini sonrasında ise arayanların azaldığını belirten Topal, “Hattımıza en fazla gelen soruların başında havaların çok sıcak olması ve günlerinde uzun olması bakımından 'imsak ne zaman başlıyor?' sorusu oluyor. Bu soruları daha sonra orucun bozulmasıyla alakalı sorular takip ediyor. Özellikle medyada çıkan bir takım haberlerle ilgili de bizi arayarak uçuk soru soranlar da oluyor. Bizde kendilerini bu konularda bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Sorular arasında “diş fırçalamak, denize girmek” gibi soruların geldiğini hatırlatan Topal, “Diş fırçalama konusunda ağıza su kaçmamak kaydıyla orucu bozmaz. Denizde de ağza ve buruna su kaçmadıktan sonra oruç bozulmaz. Yine hastalığı nedeniyle ağzına sprey sıkmak yine orucu bozmaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel