Trabzon'da Fatih ve Fetih paneli

Trabzon Belediyesi ve Moral FM işbirliği ile İstanbul’un Fethi’nin 557. yıldönümü anısına yapılan “Fatih ve Fetih” konulu panel Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panele Trabzon Belediye Başk

Trabzon'da Fatih ve Fetih paneli

Trabzon Belediyesi ve Moral FM işbirliği ile İstanbul’un Fethi’nin 557. yıldönümü anısına yapılan “Fatih ve Fetih” konulu panel Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panele Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Güneş ve çok sayıda davetli katıldı. Panelde ayrıca sinevizyon gösterileri, şiir dinletileri ve solo mehter konseri sunuldu.

Panelin açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrküçüoğlu tarih bilincinin önemine değinerek, “Eğer tarihimizi iyi bilirsek, gençlerimize çok iyi öğretebilirsek, kendimizi eğitebilirsek, inanıyoruz ki tarihte tekerrür etmiş olan hatalar tekrar tekerrür etmeyecek. Bu milletin maneviyatına, bilimine, kültürüne, ahlakına, dinine ve tarihine bağlılığı devam ederse hiçbir zaman ne aile yapısı zedelenir, ne ülke ve millet yapısı ne de dünyaya ve insanlığa yön verme özelliği hiçbir zaman kaybolmayacaktır” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu fethin çok iyi anlaşılması ve idrak edilmesi gerektiğini de belirterek, “4000 yıllık tarihi olan bir kentte yaşamaktayız. Bu şehri fetheden de Fatih Sultan Mehmet Han. İstanbul’un fethinden 8 yıl sonra 1461’de Trabzon’u fethetti. Fatih Sultan Mehmet Han, ‘Trabzon fethedilmeden İstanbul’un fethi tamamlanmamış olur’ anlayışıyla Trabzon’un önemine vurgu yapmıştı. Bu hangi ideallerin bu milleti yönettiğini de ortaya koyması açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.
Panel konuşmacı olarak katılan Yavuz Bahadıroğlu, İstanbul’un Fethi’nin dünya tarihine yön verdiğini ifade ederek bu anlamda Fatih’in ve fethin çok iyi anlaşılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.

Panelin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu katkılarından dolayı Yavuz Bahadıroğlu’na plaket verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel