Trabzon'da Fahri konsolosluk açıldı

Açılışta konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Bu süreç iki yıl önce başladı. Fahri konsolosluk ihdasında bu süre çok uzun bir süre değildir. Türkiye ile Estonya arasında birbirimize güvenin, ilişkilerimizi daha üst noktalara taşımanın bir gereği ol

Trabzon'da Fahri konsolosluk açıldı
Açılışta konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Bu süreç iki yıl önce başladı. Fahri konsolosluk ihdasında bu süre çok uzun bir süre değildir. Türkiye ile Estonya arasında birbirimize güvenin, ilişkilerimizi daha üst noktalara taşımanın bir gereği olarak, özellikle Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde Estonya’nın yanımızda yer alması bizleri memnun etmiştir” dedi.
 
Estonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mikos Haljas ise Estonya halkının Türkleri ve Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, “Türklerin samimiyeti ve dostluğunu beğeniyoruz. İlişkilerimiz uzun geçmişe dayanmaktadır. Türkiye Estonya’yı Sovyet Birliği üyesi olarak hiçbir zaman kabul etmedi. Bu Estonya için çok önemli bir ayrıntıdır. Hiçbir ülke Estonya’yı böyle görmedi. Estonya hükümeti de Türkiye’yi her zaman Avrupa Birliği üyesi olarak görmek istiyor. Burada böyle bir konsolosluğun açılmasından çok büyük mutluluk duydum. Bugünün ayrı bir özelliği ve anlamı daha var. Burada Estonya’nın milli gününü kutluyoruz” diye konuştu.
 
Estonya Fahri Konsolosu Zeyyat Kafkas’ın da katıldığı açılışta Estonya’dan gelen dans grubunun sunduğu halk oyunları gösterisi ilgiyle izlenirken, Vali Kızılcık ve beraberindekiler konsolosluk ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler