Trabzon’da Esnafın Arap Turist tartışması

Trabzon’a gelen turist sayısı her geçen dönem artmaya devam ediyor. Bu artışta en büyük payı da Trabzon’un doğal güzelliklerine hayran kalan Arap turistler oluşturuyor.Trabzon esnafı kendilerinden alışveriş yapan turistlerle fiyatlar konusunda anlaşamamak

Trabzon’da Esnafın Arap Turist tartışması

Trabzon’a gelen turist sayısı her geçen dönem artmaya devam ediyor. Bu artışta en büyük payı da Trabzon’un doğal güzelliklerine hayran kalan Arap turistler oluşturuyor.

Trabzon esnafı kendilerinden alışveriş yapan turistlerle fiyatlar konusunda anlaşamamaktan şikayetçi. Turistlerin aldıkları ürünlerin fiyatlarını öğrendiklerinde yarısı işareti yaparak yarısını ödemek istediklerini belirttikleri ve bunun nedeninin ise Trabzon’un turistik yerlerindeki esnafın önce fahiş fiyat uygulayıp daha sonra bu fiyatları yarıya indirmelerinden kaynaklandığını ileri sürüyorlar.

Buna karşılık turistik yerlerdeki esnaflar ise bu anlayışın yanlış olduğu bu konuda yapılan eleştirilerin haksız olduğunu belirtiyorlar.

Trabzon’un eşsiz güzellikteki doğası ile yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerler arasında başı çeken Uzungöl’de  esnaf, son zamanlarda Trabzon esnafının basına yansıyan eleştirilerinin Uzungol’ü karalamaya yönelik olduğunu ve art niyetli olduklarını savundular.

Uzungöl’de faaliyet gösteren esnaflar adına açıklama yapan Metin İnan Uzungöl esnafını karalayarak bundan çıkar sağlamaya çalışan bazı esnafların olduğunu belirterek ‘ Ben Uzungol’de işletmecilik yapıyorum. Uzungöl ,Doğu Karadeniz’in turizmle kalkınmasına yön veren ve bulunduğu ile ve ilçeye ticari açıdan kaynak sağlayan bir tatil köyüdür.  Art niyetli insanlar, yalan yanlış açıklamalar yaparak sadece Uzungöl’ü değil Trabzon, Doğu Karadeniz ve Türkiye’ye ekonomik olarak katkı yapan bu ekstra kaynağı da karalamış olmaktadır. Buna sebep olarak kendi beldelerinde Uzungöl’de ki gibi talep görmeyince böyle bir yalan yaratıp maalesef esnaflığa yakışmayacak şekilde para sevgisinden dolayı suni gündem oluşturma peşine düşmüşlerdir. Bizler hizmetimizi iyi verdiğimizden dolayıdır ki yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlerimiz her yıl kat kat artmaktadır. Uzungöl halkı bu dünya güzelliğini dünyaya en iyi şekilde yansıtmaya devam edecektir.
      
1974 yılından beri turizme hizmet eden bu belde insanı ırk ayırmaksızın herkese en iyi şekilde hizmet vermektedir. Abartılı fiyatlarla lanse edilmeye çalışılan Uzungöl kesinlikle bugün şehir merkezindeki fiyatlarla aynı orandadır. Bugün Akdeniz’e ve Ege’ye baktığınız zaman sezonluk ve yıllık çalışan otelleri inceleyin fiyatlar arasındaki fark gerçekten çok belirgin bir şekilde görünmektedir. Trabzon’da yasayan vatandaşlarımız ve komşu illerdeki Uzungöl sevdalıları bu konuda zaten hem fikirdir’’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler