Trabzon'da diyaliz ünitesi!

Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon'un sağlık, kültür, spor ve turizm kenti olduğunu belirtti. Bakan Özak, burada yaptığı konuşmada, hastanenin bulunduğu alanın teyzesinin arazisi olduğunu, eşinin bu hastanede çalıştığını, kendisinin sporculuk döneminde sak

Trabzon'da diyaliz ünitesi!

Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon'un sağlık, kültür, spor ve turizm kenti olduğunu belirtti.

Bakan Özak, burada yaptığı konuşmada, hastanenin bulunduğu alanın teyzesinin arazisi olduğunu, eşinin bu hastanede çalıştığını, kendisinin sporculuk döneminde sakatlandığında bu hastaneye geldiğini ve babasının da bu hastanede vefat ettiğini ifade ederek, ''Bugün burada birçok anım tekrar canlandı'' dedi.

Son yıllarda sağlık açısından çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Özak, ''Trabzon'da bugün birçok mutluluğu bir arada yaşıyoruz. İle sağlık açısından birçok yatırım yapılıyor. Trabzon sağlık, kültür, spor, eğitim ve turizm kenti oluyor. Trabzon'da bir takım ruhu var. Bu takım ruhu büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise Türkiye'de sağlık alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, ''Türkiye'de sağlık yatırımları ve sağlık alanında yapılan çalışmalar nedeniyle geleceğe daha umutlu ve güzel bakıyoruz'' dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl de Trabzon'a son bir yılda birçok yatırım yapıldığını belirterek, bunlar arasında Ahi Evren Hastanesinin açılması, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin radyoterapi merkezi, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) ise yanık merkezinin yer aldığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ise hedeflerinin, hastanelerde bir ya da iki yatak kapasiteli odalar yapmak olduğunu anlatarak, ''Fiziki anlamda yenilenmeye müsait hastaneleri yeniliyoruz. Fatih Devlet Hastanesinde yapılanlar da bu çalışmalarımızdan biri'' dedi.
Bakan Özak ve beraberindekiler daha sonra acil servis ve diyaliz ünitesinin açılışını gerçekleştirerek, buralarda incelemelerde bulundu.
Özak, hastaneden ayrıldıktan sonra Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası'nda düzenlenen kitap tanıtım etkinliğine katıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler