Trabzon'da devleti soyuyorlar

Trabzon'da Zağnos Vadisi'ndeki kamulaştırma çalışmalarında TOKİ'nin ödeyeceği kamulaştırma bedeli olan 170 bin TL'yi başkası adına düzenlenen sahte kimlik ve vekaletname ile bankadan çekmeye çalışan avukata, son anda ödeme yapılması engellendi.İstanbul Ba

Trabzon'da devleti soyuyorlar

Trabzon'da Zağnos Vadisi'ndeki kamulaştırma çalışmalarında TOKİ'nin ödeyeceği kamulaştırma bedeli olan 170 bin TL'yi başkası adına düzenlenen sahte kimlik ve vekaletname ile bankadan çekmeye çalışan avukata, son anda ödeme yapılması engellendi.


İstanbul Barosu avukatlarından olduğu belirlenen N.O.N.'nin, açık kimlik ve adres bilgileri ilgili kurumlar tarafından tespit edilemeyen Ayşe Y. isimli bayanın, isim ve baba adı aynı olan başka bir bayanı tespit ederek hazırlatmış olduğu sahte belgelerle 170 bin TL'yi çekmeye çalıştığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen Zağnos Vadisi'nde gerçek hak sahibi Rize ili doğumlu Ayşe Y. isimli bir bayanın adına belirlenen 170 bin TL kamulaştırma bedelini, isim ve baba adı aynı olan Trabzon nüfusuna kayıtlı başka bir bayan adına gerçeğe aykırı belge hazırlatan İstanbul Barosu Avukatlarından N.O.N., belirlenen miktardaki parayı bankadan çekmeye çalışırken, son anda banka görevlisi tarafından fark edilerek parayı alması engellendi.

Konuyla ilgili harekete geçen Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada avukatın, söz konusu kamulaştırma bedelini 16 Mart 2009 tarihinde İstanbul ilinden sahte kimlik ve vekaletname ile çekmeye çalıştığı ancak kendisine bizzat Trabzon'dan müracaat etmesi gerektiği bildirilmesinin ardından Trabzon'a geldiği ve isim benzerinden bulduğu Ayşe Y. isimli şahıstan aldığı sahte vekaletname ile işlem yapmaya çalıştığını tespit etti.

Hakkında "Kamu Kurumunu Dolandırmak Amacıyla Sahte Resmi Evrak Tanzim Etme ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan işlem yapılan N.O.N, ifadesinin ardından savcılıkça serbest kaldı.

Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, açık kimliği tespit edilemeyen gerçek hak sahibine ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yaptığı öğrenildi.

Öte yandan yetkililer bu tür olaylarda uyanık olunması çağrısında bulunurken, şüphelendikleri durumda mutlaka polise müracaat etmesi istendi. Türkiye'de bu tür kamulaştırma çalışmalarını takip eden organize suç örgütlerinin, hak sahibi olmalarına rağmen ortaya çıkmayan, hayatlarını kaybeden veya hiçbir yakını bulunmayan şahıslar adına sahte evrak düzenleyerek devleti milyonlarca lira zarara uğrattıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel