Trabzon'da demiryolu tepkisi sürüyor!

ERZİNCAN-TRABZON Demiryolu Projesi yapım ihalesinin 3 yıl sonraya ötelenmesi Trabzon’da geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu güzergahların belli olmasına rağmen 2014 bütçesine ödenek konulmamasına özeleştiri

Trabzon'da demiryolu tepkisi sürüyor!
ERZİNCAN-TRABZON Demiryolu Projesi yapım ihalesinin 3 yıl sonraya ötelenmesi Trabzon’da geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu güzergahların belli olmasına rağmen 2014 bütçesine ödenek konulmamasına özeleştiri yaparak tepki gösterdi. Mahitapoğlu, “2014’te demiryolunun bütçeye konulmaması bizim için hayal kırıklığıdır. 2023’ü beklemeden acilen bu projenin hayat bulması gerekiyor. Aslında STÖ’ler olarak yeterli seslendirmeyi yapamadık. Daha fazla talepkar olmamız gerekiyordu. TTSO’nun kendisine bu meselede rol biçmesi ve sürükleyici olması lazımdı. STÖ’ler yetersiz kalıyor, sesimizi bu manada iyi duyuramadık. Asıl sorunun Trabzon’daki sivil toplum örgütlerinde, yani bizlerde olduğunu düşünüyorum. Bu geçiş dönemi içerisinde daha yüksek sesle konuşmak gerekiyordu. Ancak bu şekilde istediğimiz yatırımları bir an önce Trabzon’a kazandırmış oluruz” dedi.
 
TALEBİMİZİ AÇIĞA ÇIKARMALIYIZ
 
Karadeniz sahil yolunun bölgeye hizmet etmekte yetersiz kaldığını gördüklerini ifade eden Mahitapoğlu, “Trabzon’a ikmal açısından güneye çıkış yollarının mutlak surette yapılması gerekiyor. Demiryolu bu anlamda ürün taşımacılığı noktasında lojistik merkezin tamamlayıcısı olması açısından önemlidir. Türkiye’de siyasi aktörler maalesef yatırım projelerine direkt müdahil oluyor. Kimin organizasyon kabiliyeti yüksekse etkin şekilde o kesim kendi sorunlarını çözebiliyor. Trabzon’un da bu manada üzerine düşeni yapması, yatırımları almayı başarabilmesi gerekiyor. Buna bir örnek de lojistik merkezin İyidere’ye yapılmasıdır. Bu durum açık bir şekilde lojistik merkezin bulunduğu noktanın kaymasıdır. Lojistik merkez kara deniz havayolunun demiryolunun birleştiği notada hayata geçirilmesi lazım. STÖ’ler olarak meseleyi iyi tartışmamız, talebimizi iyi ortaya koymamız gerek. Talebimizi açığa çıkarmazsak başkalarının etki alanında kalarak pozisyonumuzu belirleyememiş oluruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel