Trabzon'da Değirmendere isyanı

Yataklara tecavüzler olduğunu kaydeden Çıtır, bu konuda kurum ve kuruluşlardan gerekli yardım gelmezse bölgenin turizme açılan kapısı konumundaki Maçka Vadisi'ni kurtarmaktaki hedefimize ulaşamayız” dedi. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Mehmet Rec

Trabzon'da Değirmendere isyanı

Yataklara tecavüzler olduğunu kaydeden Çıtır, bu konuda kurum ve kuruluşlardan gerekli yardım gelmezse bölgenin turizme açılan kapısı konumundaki Maçka Vadisi'ni kurtarmaktaki hedefimize ulaşamayız” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, Değirmendere Taşkın Koruma Projesi'ni ihale ettiklerini belirterek, "Bizim için önemli olan Değirmendere taşkın koruma işini bu yıl ihale ettik. Bizim burada bir proje kesitimiz var.

Yatak genişliği minimum 32 m olmalı. Bu 32 m'yi sağlama noktasında sıkıntı var. Hepimizin gözlemlediği gibi yataklara tecavüzler var. Bu konuda kurum ve kuruluşlardan gerekli yardım olmadığı müddetçe yapmış olduğumuz ihaleyi sağlıklı bir şekilde bitirmemiz mümkün değil" dedi.

KURUMLARI GÖREVE ÇAĞIRDI
Çıtır, bölgenin turizme açılan kapısı konumunda olan Maçka Vadisi'nin can damarı olan Değirmendere'ye bazı kuruluşlar tarafından müdahaleler yapıldığını ifade ederek, "Bizim için önemli olan Değirmendere taşkın koruma işini bu yıl ihale ettik. Bizim burada bir proje kesitimiz var. Yatak genişliği minimum 32 m. Bu 32 m'yi sağlama noktasında sıkıntılarımız var. Hepimizin gözlemlediği gibi dere yatağına tecavüzler var. Bu konuda kurum ve kuruluşlardan gerekli yardım olmadığı müddetçe yapmış olduğumuz ihaleyi sağlıklı bir şekilde bitirmemiz söz konusu değil. Onu rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

TAŞKIN KORUMADA ASLAN PAYI KARADENİZ'İN
Çıtır, 4734 Sayılı Yasa gereği ihale edilen işlerde sözleşmede verilen sürelerde işin teslim edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Şükürler olsun son yıllarda hangi işi kaç yılda demişsek o yıldan önce biz bitirdik. Taşkın koruma işlerinde Doğu Karadeniz Bölgesi'nin hassasiyetini bildikleri için aslan payını bizim bölgemiz almaktadır.

Değirmendere Projesi yaklaşık 8 milyon YTL'lik bir iştir. Buna biz her ne kadar 3 yıl gibi bir süre vermiş olsak bile bu tür sorunlar olmadığı sürece en fazla 2 yılda bu işi bitireceğimizin sözünü veriyorum. Ama bu ihlalleri çözemezsek iş uzar. İşte giderken görüyoruz. Kömür depoları var. Belki tapuda o insanlarındır onu ben de kabul ediyorum ama hep deriz ona o tapuyu verende kabahat. Öyle gariplikler oluyor. Burada da bu tip şeyler var. Trabzon'un gözbebeği olan turizm değeri olan bu yolu hep beraber bir an önce yapalım istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel